Mūsdienās, protams, var visu gadu gatavot ēdienus no viseksotiskākajiem augļiem un dārzeņiem, tomēr tas ir kaut kā pavisam īpaši gatavot no mūsu laika joslai raksturīgiem produktiem. Un kurš gan noliegs, ka rudenim Latvijā piestāv antonovka un dzērvenes!
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Nepieciešams:
- 500 g dzērveņu
- 1 liels sīpols
- 100 g cukura
- 100 g ābolu vai cita etiķa
- kanēļa miziņa
- dažas krustnagliņas
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 sasmalcināta čili pipara (ja vēlas asāku, liek veselu, nevis pusi)
Pagatavošana:
Sīpolu sasmalcina, liek katliņā kopā ar dzērvenēm, pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Katliņu liek uz uguns un, reizēm apmaisot, lēni vāra, līdz vārījums sabiezē, vismaz 40 minūtes vai ilgāk. Ja čatniju vēlas uzglabāt, to karstu pilda burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.
Receptes autore: Agnese Leiburga
Reklāma