Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Recepte: Sviesta pupiņas ar kaltētiem tomātiem un rozmarīnu

Foto: Brigita Skaistkalne

Sastāvdaļas:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • 400 gramu pākšu pupiņu
  • 50 gramu kaltētu tomātu eļļā
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Rīvēta citrona miziņa
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 100 mililitru dārzeņu buljona
  • Rozmarīns
  • Sāls
  • Malti pipari

Pagatavošana:

Pupiņu pākstīm nogriezu galiņus, tās sagriezu divās trijās daļās, liku verdošā, pasālītā ūdenī un vārīju apmēram 15 minūtes. Pēc tam strauji noskaloju aukstā ūdenī un apsusināju. Saulē kaltētos tomātus izņēmu no burciņas un sagriezu nelielos gabaliņos, divus sīpoliņus (sarkanā vietā izlīdzējos ar baltajiem) nomizoju un sagriezu plānos gredzenos, ķiplokus – plānās šķēlītēs. Dziļajā pannā uzkarsēju nedaudz aromātiskās eļļas no tomātu burciņas, iekaisīju kaltēto rozmarīnu, liku tur arī sīpolus, ķiplokus, nepilnu tējkaroti rīvētas citrona miziņas, sagrieztos tomātus un dažas minūtes pacepu. Pēc tam pielēju citrona sulu, dārzeņu buljonu, uzvārīju un visu vēl minūtes četras pavārīju. Visbeidzot piemaisīju izvārītās pupiņas un uzkarsēju.

Receptes autore: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.