Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Svinot 20 gadu jubileju, “Jumis” dāsni iepriecina visus klientus

Aizvadītajā piektdienā, 26. maijā, atzīmējot tuvā un tālā apkārtnē klientu iecienītā bistro “Jumis” 20 gadu pastāvēšanas jubileju, SIA “Pedelīte” jaunās un radošās paaudzes pārstāvju, uzņēmuma
dibinātājas un vadītājas Albīnas Kārkliņas meitu – Baibas Ontensones (no kreisās) un Līgas Luteres-Kārkliņas – ideja bija laipni sagaidīt un pārsteigt katru pircēju, cienājot ar jubilejas
kūkām un mudinot piedalīties loterijā, kurā visas lozes bija laimīgas. Foto: Inga Karpova

Jau 20 gadus valcēniešus un kaimiņpilsētas Valgas iedzīvotājus, kā arī iebraucējus un visus tos, kuriem ir vēlme garšīgi un sātīgi paēst, priecē bistro “Jumis”. To šī uzņēmuma īpašnieki – Albīna Kārkliņa un viņas kuplā ģimene – un draudzīgais kolektīvs darīja arī savā svētku dienā, sagādājot prieka mirkļus saviem apmeklētājiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pašu uzņēmuma dibinātāju un vadītāju, 73 gadus veco Albīnu Kārkliņu “Ziemeļlatvija” satiek virtuvē, griežot salātus. Pierunāt viņu fotografēties neizdodas, jo, lūk, viņa esot ģērbusies virtuvei atbilstošā darba formā. Jāteic, ka Albīna nekad nav pa priekšu gozējusies. Tas viņai nemaz nepiestāv.

Par viņas varēšanu un uzņēmējas “krampi” liecina tas, ka uzņēmums pastāv jau 20 gadus un ir pārcietis smago Covid-19 pandēmijas laiku, saņemot arī valsts atbalstu. To saņemt izdevās, jo SIA “Pedelīte” visos laikos bijusi godprātīga nodokļu maksātāja. Pašlaik vietējā sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas uzņēmumā strādā 27 darbinieki. Mēnesī nodokļos valstij tiek samaksāti aptuveni 20 tūkstoši eiro.

Ilggadējā bistro “Jumis” pārdevēja Daiga Varesa ikvienam pircējam piedāvāja izvilkt loterijas biļeti un laimēt dzimšanas dienas pārsteigumu. Daudzi brīnījās un no sirds pateicās par tik dāsnu uzņēmuma žestu. Foto: Inga Karpova

Sarunā ar Albīnu, viņa pateicas saviem klientiem, kuri uztic klāt svinību galdus priecīgos un arī skumjos dzīves notikumos. To, ka vietējie ciena bistro “Jumis” darbu, apliecina arī sirsnīgi un cildinoši ieraksti sociālajos tīklos. Vieni slavē, ka tikai te var nopirkt baltmaizi un karašu, kuras garša atgādina bērnību. Citi atceras, ka pirms 20 gadiem “Jumī” bijuši visgaršīgākie eklēri. Citiem atkal garšo aknu pastēte un salāti.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uz jautājumu, kas Albīnai pašai vislabāk garšo no bistro piedāvājuma, viņa, ilgi nedomājot, atbild, ka tie ir sautēti skābi kāposti. Tos pati mājās svētku reizē nesautējot, paņemot no bistro virtuves.

Sarunā atklājas vēl viens fakts, kas raksturo šīs uzņēmējas filozofiju – dots devējam atdodas. Gadījumā, ja sestdienās gadās pircējiem neizpirkt pīrāgus un citus konditorejas izstrādājumus, tos Albīnas dēls Agnis nogādā Ukrainas kara bēgļiem, kas apmetušies ģimnāzijas viesnīcā Domes bulvārī.

Taču pat svētku reizē Albīna atvainojas par to, ka, iespējams, ne vienmēr izdodas apmierināt visu klientu garšas kārpiņas. Taču kolektīvs cenšas un dara visu, lai klienti būtu apmierināti un gandarīti. Tas esot pats svarīgākais.

GALERIJA: Bistro “Jumis” Valkā svin savu 20 gadu pastāvēšanas jubileju

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.