28.maijā daļa pasaules godina vienu no ātrās ēdināšanas ikonām, visu burgeru “vectētiņu”- hamburgeru! Sulīgs, sātīgs, garšīgs un, ja pareizi pagatavots, arī veselīgs hamburgers noteikti ir kaut kas vairāk par ēdienu – tas ir leģenda. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone, piedāvā klasiska, veselīga burgera recepti īstiem garšas svētkiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Klasiskais hamburgers
Sastāvdaļas (4 burgeriem)
gaļas kotletēm
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
- 400 g maltas liellopa gaļas (ar samazinātu tauku saturu)
- 40 g smalki sarīvēta Čedaras siera
- 1 ēdamk. smalki sakapātu pētersīļu
- 2 ēdamk. marinādes no marinētiem gurķiem
- 1/2 tējk. ķiploka pulvera
- sāls, pipari
mērcei
- 80 g grieķu jogurta
- 20 g tomātu pastas
- 1 tējk. sinepju
- 1/2 tējk. tobasco mērces (ja vēlas)
- 1 ēdamk. vūsteras mērces
- sāls, pipari pēc garšas
burgeram
- 4 burgeru maizītes (aicinām izvēlēties pilngraudu maizītes)
- 1 tomāts
- 1 sarkanais sīpols
- 2 – 4 marinēti gurķīši
- 4 salātlapas
Pagatavošana
- Sajauc visas sastāvdaļas gaļas kotletei un liec ledusskapī uz 20-30 min, lai nedaudz ievelkas.
- No masas izveido četras līdzīga izmēra kotletes un strauji apcep tās uz pannas vai grila, 4-5 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst brūnas un gatavas (nepārcep, lai gaļa nav sausa).
- Apgrauzdē burgermaizītes uz sausas pannas.
- Sajauc visas mērces sastāvdaļās un sagriez dārzeņus plānās šķēlītēs.
- Veido burgerus – uz apakšējām burgermaizītēm liec nedaudz mērces, tad salātlapas, virsū burgerkotletes, tad pārklāj to ar tomātu šķēlītēm, sarkanā sīpola šķēlītēm, tad gurķu šķēlītēm. Otru burgermaizi arī nedaudz apsmērē ar mērci un liek pārējām sastāvdaļām pa virsu. Baudi siltus.
Informāciju sagatavoja: Jevgēnija Jansone, pavāre un uztura speciāliste
Reklāma