Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Igauņiem atklājums latviešu virtuvē – šķelto zirņu biezenis un zaļo zirnīšu un burkānu sautējums

Vai latvieši iecienījuši līdzīgu ēdienkarti kā igauņi? Vai tiešām igauņi par savu nacionālo ēdienu uzskata sviestmaizi ar ķilavām, sautētus skābus kāpostus un asinsdesas? Ko igauņi ceļ galdā valsts svētkos?
Visus šos interesējošos jautājumus uzdevām uzņēmējai Svetlanai Sopi no Igaunijas, kura kopš aizvadītā, 2023. gada novembra uzsākusi savu sabiedriskās ēdināšanas biznesu arī otrpus robežai – Valkas pusē. Viņa tagad labi zina, kas labāk garšo igauņiem un kas latviešiem.
Mūs interesēja arī, vai Igaunijas iedzīvotājai nebija pārāk sarežģīti nokārtot visas nepieciešamās formalitātes valsts iestādēs, lai Latvijā uzsāktu uzņēmējdarbību.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Ziemellatvija.lv abonementu:

"Ziemellatvija.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Ziemellatvija.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Ziemellatvija.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.