Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

“Smiltenes piens” saņem balvu par līderpozīciju “Pasta filata” sieru grupā

Aizvadītajā 2022. gadā biedrība “Siera klubs” sarīkoja ikgadējo vērienīgo pasākumu – Latvijas novadu Siera dienu Smiltenē, šogad tā augusta nogalē notika Jelgavā, taču arī tur izskanēja Smiltenes vārds.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lielajos siera svētkos ar savu produkciju piedalījās arī akciju sabiedrība (AS) “Smiltenes piens”. Turklāt uzņēmums saņēma augstu novērtējumu.

Garšo arī meksikāņu pavāram

Svētku laikā zemkopības ministrs Didzis Šmits pasniedza AS “Smiltenes piens” balvu par “Pasta filata” grupas sieru ražotāja līderpozīciju Latvijā. Balvu saņēma AS “Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja Ilze Bogdanova.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Pasta filata” grupā ietilpst siers “Mozzarella”, “Mozzarella MINI”, “Mozzarella” “desa”, kūpināta “Mozzarella” “desa”, svaigais siers “Burrata” un siers “Stracciatella”.

“Šos sierus ražojam jau piecus gadus un patiesi novērtējam pircēju atzinību. Esam gandarīti par Zemkopības ministrijas pasniegto balvu,” “Ziemeļlatvijai” teic Ilze Bogdanova.

AS “Smiltenes piens” produktus atzinīgi vērtē arī pavārs meksikānis Havjers Garsija. Latvijas novadu Siera dienā Jelgavā viņš kopā ar Ogres tehnikuma pavāru komandu gatavoja vairākus ēdienus no sieriem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Laša zupā tika izmantots AS “Smiltenes piens” kausētais siers “Azaids”, svaigs krējums un zīmola “Zaļā karotīte” dārzeņi. Otru zivju zupu meksikāņu gaumē papildināja garneles un AS “Smiltenes piens” ražotais rīvēts “Klasiskais” siers. Havjers Garsija iegādājās 30 kilogramus šī siera.

Savukārt Ogres tehnikuma konditores cepa picas, izmantojot AS “Smiltenes piens” ražoto “Vegāno” sieru.

Latvijas novadu Siera dienā Jelgavā varēja degustēt un iegādāties aptuveni 70 siera šķirnes, ko ražojuši gan Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi, tai skaitā AS “Smiltenes piens”, gan arī mājražotāju saimniecības, “Ziemeļlatvijai” stāsta biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Siera un biezpiena ražošana sasniedz rekordu

Šī bija jau 21. Latvijas novadu Siera diena, biedrība “Siera klubs” rīko šo pasākumu, lai popularizētu sieru un citus Latvijā ražotus piena produktus, piemēram, Jelgavā tika gatavoti ēdieni arī no biezpiena.

“Šie siera svētki bija vieni no skaistākajiem, labāk apmeklētākajiem, sieru piedāvājuma ziņā bagātākajiem un garšīgākajiem, dziesmās skanīgākajiem un lustīgākajiem. Turklāt mums bija lielisks iegansts organizēt šo Latvijas novadu Siera dienu, bet piena pārstrādes uzņēmumiem to svinēt, jo Latvijā šī gada pirmajos sešos mēnešos ir izcili siera un biezpiena ražošanas un eksporta rādītāji,” uzsver Vanda Davidanova.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2023. gadā salīdzinājumā ar pērno laika posmu Latvijā saražots par 3860 tonnām vairāk šo produktu (par 15 procentiem vairāk).

“Tas ir jauns rekords un vēsturiski skaitļi! Rekords ir arī eksporta jomā. Šī gada sešos mēnešos salīdzinājumā ar pērnā gada to pašu posmu siera un biezpiena eksports ir pieaudzis par 2,4 tūkstošiem tonnu jeb 16 procentiem daudzumā un septiņiem procentiem naudas izteiksmē. Importēto sieru daudzums samazinājies par pieciem procentiem. Tas ir labi, – tātad vairāk lietojam savus produktus. Ar plus zīmi ir arī citu ražoto piena produktu apjomi. Ir slavējami tādi mūsu piena pārstrādes uzņēmumi kā “Preiļu siers”, “Smiltenes piens”, “Talsu piensaimnieks”, “Jaunpils Pienotava”, “Lazdonas piensaimnieks”, PKS “Straupe” un citi. Tā turpināt!” novēl Vanda Davidanova.

Latvijas novadu Siera dienā Jelgavā karvinga tehnikā tikai izdaiļoti 25 kilogrami Latvijā ražotu siera rituļu un kluču, tie tikai uzdāvināti piecām Jelgavas dižģimenēm.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.