Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Mācību ekskursijas restorānos “Kest”, “H. E. Vanadziņš. Ziemeļu restorāns un konditorejas studijā “Kūkas gardas”

Foto: Sanda Veismane

Tehnikuma jauniešiem tikšanās ar nozares profesionāļiem, viesošanās uzņēmumos vienmēr bijuši kā mazi svētki, kas vienlaikus ļāvuši paplašināt redzesloku un gūt vispusīgu ieskatu savā nākotnes profesijā. 21.martā 3.pavāru/konditoru kursa audzēkņi kopā ar Tūrisma mācību programmu nodaļas skolotājām Sandu Veismani un Elīnu Ozoliņu devās iepazīt darba ikdienu restorānā “Kest”, uzņēmumā “H. E. Vanadziņš. Ziemeļu restorāns” un konditorejas studijā “Kūkas gardas”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Ekskursijas laikā jaunieši papildināja zināšanas mācību moduļos “Krēmu un desertu gatavošana”, “Konditorejas izstrādājumu gatavošana”, “Ēdienkartes izveide” un “Banketa pasākumu plānošana”, stāsta skolotāja un Smiltenes tehnikuma mācību restorāna vadītāja Sanda Veismane.

Vasarā jauniešiem priekšā prakse, tāpēc vairākiem, redzot patiesi cienījamo uzņēmumu darba ikdienu, acis jau iezibējās… Tāpat bija patīkami dzirdēt, ka ēdināšanas uzņēmumos strādīgi un mērķtiecīgi jaunie speciālisti ir ļoti gaidīti gan kā praktikanti, gan nākamie darbinieki. Labs iemesls prakses laikā no sirds pacensties, vai ne?

Restorānā “Kest” ar jauniešiem savā bagātajā pieredzē dalījās izcilais šefpavārs Māris Jansons, bet uzņēmumā “H. E. Vanadziņš. Ziemeļu restorāns” tehnikuma audzēkņus sirsnīgi sagaidīja un savas darba ikdienas noslēpumos dalījās šefpavārs Edgars Rubenis. Konditorejas studijā “Kūkas gardas”, klausoties uzņēmuma vadītājas Amandas Freibergas stāstītajā, ikvienam tika dota iespēja pārliecināties, cik daudz var paveikt jau ļoti jaunos gados, izvirzot augstus mērķus, esot radošiem, ticot savām idejām un neatlaidīgi – soli pa solim – virzoties iecerētajam aizvien tuvāk… Un tā no vaļasprieka var izaugt cienījams uzņēmums, kas nodrošina darba vietas 15 cilvēkiem. Skolotāja Elīna Ozoliņa Amandas Freibergas grāmatās aprakstīto pieredzi izmanto arī savās mācību stundās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ekskursijas noslēgumā katrs jaunietis varēja pagatavot savu kēksiņu, to izdekorēt, izdomāt nosaukumu, bet pēc tam saņemt Amandas Freibergas radošo vērtējumu un ar pašu gatavoto kārumu pamieloties.

Vissirsnīgākais paldies uzņēmējiem par tehnikuma audzēkņu sirsnīgo un viesmīlīgo uzņemšanu, par viņiem dāvāto pieredzi un laiku!

Baiba Vahere

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.