Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Īstais laiks galdā likt mikrozaļumus

Gaidot pavasari, tā vien gribas uzņemt vairāk vitamīnu, lai stiprinātu organismu. Šajā laikā īpaši kārojas pēc dažādiem zaļumiem, tāpēc daudzi sāk diedzēt mikrozaļumus vai meklē ražotājus, kas piedāvā jau gatavus produktus. Starp tiem ir Smiltenes pagasta zemnieku saimniecība “Saimnieki”.

Pazīstamākie mikrozaļumi ir kressalāti, redīsi, sinepju sēklas un rukola, tiem ir asāka un izteiktāka garša. Savukārt bietēm, zirņiem un saulespuķu sēklām garša ir maigāka un neitrālāka.

Kristaps un Liene Strazdiņi jau trešo sezonu piedāvā interesentiem dažādus mikrozaļumus. Viņi diedzē, kā paši saka, tos pieprasītākos mikrozaļumus – redīsus, zirņus, kolrābi, kāpostus, dažādu šķirņu sinepes un citus. “Tā kā pamatā nodarbojamies ar augļu un dārzeņu audzēšanu un tirdzniecību, tad savā sortimentā ieviesām mikrozaļumus, lai papildinātu piedāvājumu rudens un ziemas sezonā. Pirmie zaļumi mums parādās rudenī un noteikti līdz maijam būs pieejami,” stāsta Kristaps un min, ka viņu produkciju var iegādāties pašapkalpošanās bodītē Grotūzī pie Smiltenes.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Ziemellatvija.lv abonementu:

"Ziemellatvija.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Ziemellatvija.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Ziemellatvija.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.