Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Ziemassvētku receptes ar sildošiem dzērieniem

www.pexels.com

Ziemassvētku galdam piestāv viegli reibinoši, gardi kokteiļi un sildoši, krēmīgi deserti, tāpēc veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā divas receptes, ko izmēģināt šajos Ziemassvētkos, ja tos plānojat pavadīt pieaugušu svinētāju lokā!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Granātābolu dzēriens ar tekilu, alu un ziemas garšvielām

Sastāvdaļas (1 dzērienam)

80 ml granātābolu sulas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

60 ml apelsīnu sulas

60 ml tekilas

1 tējk. medus

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

šķipsniņa kanēļa

ingvera alus vai alus ar citrusaugļu aromātu

ledus

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Rotāšanai

2 ēdamk. cukura

1/2 tējk. kanēļa

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

šķipsniņa kajēnas piparu

granātābola sēklas

rozmarīna zariņš

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

kanēļa standziņa

Pagatavošana

Izrotā glāžu maliņas – samitrini glāzes malu ar ūdeni vai sulu, iemērc to cukura, kanēļa un piparu maisījumā. Glāzi piepildi ar ledu. Šeikerī vai citā traukā kārtīgi sajauc granātābolu un apelsīnu sulu ar tekilu un medu, kanēli un rozmarīna zariņu. Iegūto maisījumu lej glāzē ar ledu, atlikušo glāzes tiplumu papildini ar alu, rotā ar granātābola sēklām, kanēļa standziņu un rozmarīna zariņu!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ziemassvētku deserts “Melnais mežs”

Sastāvdaļas

300 g šokolādes biskvīta (vai mīkstu šokolādes cepumu)

300 g saldētu ķiršu

50 g cukura

100 ml portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna

2 tējk. kartupeļu vai kukurūzas cietes

Krēmam

500 g rikotas siera

200 g grieķu jogurta

2 ēdamk. medus

paciņa vaniļas cukura

2 ēdamk. portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna

rīvēta miziņa no 1 mandarīna

50 g sakapātas vai sarīvētas melnās šokolādes

Pagatavošana

Pagatavo ķiršu mērci – uzvāri ķiršus kopā ar cukuru, pielej klāt vīnu un nedaudz pavāri. Sajauc cieti ar 2 ēdamk. auksta ūdens un pievieno ķiršu masai. Maisot karsē 10-15 sekundes, tad noņem no uguns un atdzesē.

Pagatavo krēmu – saputo rikotas sieru ar medu un vaniļas cukuru. Pievieno jogurtu, mandarīna miziņas un vīnu, samaisi.

Kārto desertu trauciņos: vispirms liec ķiršu mērci, tai virsū – biskvītu vai cepumus un visam pāri pārklāj krēma kārtu. Atstāj desertu ledusskapī uz 4-5 stundām (vai nakti). Pirms pasniegšanas rotā ar šokolādi.

Recepšu autore Jevgēnija Jansone, foto Viktorija Kožemjakina: https://failiem.lv/u/nsfq36uq4p

Papildu informācija:„AlkOutlet” sabiedriskās attiecības, e-pasts sab.attiecibas@alkoutlet.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.