Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

2023./2024. mācību gads Smiltenes novadā

Aizvadīta pirmā 2023./2024. mācību gada nedēļa. Skolu gaiteņus, klases un pagalmus atkal pieskandina priecīgu soļu dunoņa, piepilda zinības un jaunatklāšanas prieks. Kopumā Smiltenes novada izglītības iestādēs – vispārizglītojošajās skolās, speciālajā pamatskolā un tehnikumā – šogad kopīgam kāpienam zinību kalnā sanākuši 2734 bērni un jaunieši.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Smiltenes novada pirmsskolas izglītības iestādes un grupas piepildīs 920 mazuļu smiekli un čalas. Mācības pirmajā klasē 11 novada skolās uzsāks 206 bērni. Viņiem šis mācību gads ir tikai sākums ceļam zinību kalnā, bet devīto un divpadsmito klašu skolēniem – jauns dzīves pagrieziens, kurā jāizdara svarīgā izvēle par nākotnes profesiju. Šāds izaicinājums gaidāms 192 devītās un 29 divpadsmitās klases audzēkņiem.

Novadniece, dzejniece Kornēlija Apškrūma ir teikusi: “Ik skolotājs ir burvis, jo sirdis atslēgt māk, lai tajās labestība un mīlestība nāk.” Šajā mācību gadā zinības un sirdsgudrību sniegs, savus talantus atklāt ļaus un pretim jaunām virsotnēm savus audzēkņus vadīs 510 pedagogi, no kuriem 14 Smiltenes novada izglītības iestādēs ir jaunpienācēji.

No sirds sveicam un vēlam izdevušos jauno mācību gadu gan skolēniem un mācībspēkiem, gan vecākiem un ģimenēm!

Madara Mūrniece-Krūmiņa, Komunikācijas un mārketinga speciāliste

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.