Ar komerciālu maizes cepšanu Ernests nopietni sācis aizrauties vien pavisam nesen, bet vairāk par 700 kukulīšiem varētu būt izcepis pēdējo trīs gadu laikā. Ernestam šobrīd ir divdesmit divi gadi, un viņu droši varētu saukt par vienu no jaunākajiem maizes cepējiem Latvijā, kurš pievērsies tieši tradicionālās rudzu maizes popularizēšanai. Saviem maizes kukulīšiem viņš devis arī trāpīgu nosaukumu – Spēka maize no Piebalgas.
Turpina senču tradīcijas
Sevi sociālajos tīklos Ernests ir pieteicis šādi: “Piebaldzēns 12. paaudzē cep rupjmaizi simts gadus vecā krāsnī un caur Omnivu sūta pa visu Latviju. Kā sacīt jāsaka – kārtīga rupjmaize.”
Nelielu ieskatu par viņa aizraušanos var gūt, ielūkojoties mājaslapā spekamaizenopiebalgas.com, tur arī var veikt pasūtījumus. Patiesībā, ja salīdzina ar citu piedāvājumiem, par tīri demokrātisku cenu. “Mans mērķis ir padarīt rudzu maizi pieejamāku katram, tāpēc augstāka cena nav mans mērķis. Piedāvāju maizīti par godīgu cenu, lai katram būtu iespēja tikt pie maizes kukulīša un ēst īstenu rudzu rupjmaizi ar tādu garšu no daudzu paaudžu bērnības. Cilvēki, kas pagaršojuši šo maizīti, tā arī saka – garšo kā kādreiz bērnībā. Jāsaka, ka faktiski tie sanāk septiņi eiro par 1,8 kilogramus smagu maizes kukuli, plus vēl piegādes maksa. To var izlasīt arī mājaslapā,” viņš pamato.
Ernests ar ģimeni dzīvo mājās ar skaistu nosaukumu “Oliņi”.
Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Ziemellatvija.lv abonementu:
"Ziemellatvija.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.
Abonē Ziemellatvija.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*
*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Ziemellatvija.lv kontā.
Reklāma