Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

RECEPTES: gatavojam konfektes un batoniņus mājās

Pagatavot konfektes un batoniņus mājas apstākļos nav nemaz tik sarežģīti, kā varētu šķist. Turklāt tie garšo un izskatās lieliski! Konfektes un batoniņus vērts gatavot gan viesībām, gan kā ikdienas saldumiņu, iesaka Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Konfektes no… datelēm!

“Kad vecāki nopērk dateles, es tās nekad neēdu. Bet, kad tās pasniedz kā konfektes, ēdu,” smaida mazā bērnu lietu eksperte Sāra. Viņa atzīstas: kad pirmo reizi apēda dateļu konfekti, nekādi nevarēja uzminēt, no kā tā taisīta.

Sāra iesaka: “Šīs dateļu konfektes izskatās tik skaisti, ka tādas var gatavot arī bērnu ballītei!”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nepieciešams:

  • 10 dateles;
  • 10 mandeles;
  • 1 šokolādes tāfelīte;
  • krāsainās cukura skaidiņas;
  • 10 bambusa kociņi vai kokteiļsalmiņi.

Gatavošana

Datelei izņem kauliņu. Tā vietā ieliek mandeli. Datelē ievieto kokteiļsalmiņu un aizspiež to ciet. Katliņā izkausē šokolādi. Katru dateli apviļā šokolādē un krāsainajās cukura skaidiņās. Ļauj šokolādei atdzist.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Riekstu un žāvēto augļu batoniņi bez cukura

“Šie batoniņi ir īsti piemēroti, lai pēc garās ziemas organismā atjaunotu enerģiju. Sastāvdaļas ir spēcinošas, turklāt batoniņiem netiek pievienots cukurs,” stāsta Klāvs Smildziņš.

Klāvs iesaka: “Riekstu batoniņi ir laba izvēle, ko paņemt līdzi uz skolu vai sporta treniņiem.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nepieciešams:

  • 200 g grauzdētu lazdu riekstu;
  • 150 g sēklu maisījuma;
  • 150 g žāvētu plūmju;
  • 150 g žāvētu aprikožu;
  • 3 ēdamk. ķirbju sēklu miltu;
  • 2 ēdamk. ar kaudzi kokosa sviesta.

Gatavošana

Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ 2 minūtes. Izkausē kokosa sviestu, pievieno masai un turpina malt. Formā ieklāj pārtikas plēvi. Liek samalto masu formā un kārtīgi nopresē. Ievieto ledusskapī sastingt uz vismaz 3 stundām. Griež batoniņa formātā un ietin papīrā. Nu tie ir gatavi baudīšanai un līdzņemšanai!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Snikers” batoniņi latviešu gaumē

“Šie snikerīši gan garšo, gan izskatās teicami! Būtiski tas, ka arī to gatavošana nav sarežģīta vai laikietilpīga. Recepte noteikti iedzīvosies mūsu ģimenes recepšu grāmatā,” komentē Lība Smildziņa.

Lība iesaka: “Bērni noteikti priecātos, ja šādus batoniņus viņiem ieliktu pusdienu kastītē līdzi uz skolu saldajam ēdienam. Tie būs pareizā izvēle arī svētku galdam – tādus gatavošu savai dzimšanas dienai.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nepieciešams:

  • 180 g cepumu “Selga”;
  • 120 g sviesta;
  • 40 ml piena;
  • 200 g konfekšu “Gotiņa”;
  • 2 saujas sāļo zemesriekstu;
  • 200 g piena šokolādes.

Gatavošana

Izkausē 80 g sviesta. Cepumiem pievieno kausēto sviestu un smalki samaļ. Masu liek formā, nopresē, atdzesē. Katlā izkausē konfektes “Gotiņa”, klāt lejot pienu. Konfekšu masai pievieno zemesriekstus un samaisa. Riekstu masu lej virs cepumiem, atstāj dzesēties. Izkausē šokolādi, kam pievienoti 40 g sviesta. Lej pāri zemesriekstu masai. Atdzesētu kārtojumu sagriež batoniņos.

Informāciju sagatavoja: Inga Bite, ārējās komunikācijas vadītāja

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.