23.februārī Smiltenes tehnikumā norisinājās seminārs “Inovators uz palātes”, kura laikā tika apspriestas inovācijas un radošas idejas pārtikas nozarē. Interesentiem bija iespēja iedvesmoties no Smiltenes novada pārtikas ražotāju stāstiem un šefpavāra Mārtiņa Sirmā radītajām recepšu idejām. Pasākums notika Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros.
Vidzemes inovāciju nedēļas tēma šogad bija improvizācija – šādā gultnē arī tika virzīts seminārs “Inovators uz palātes”, kurā savās idejās par inovācijām, jaunu produktu ieviešanu, riskiem un iespējām, arī improvizāciju uzņēmējdarbībā dalījās Smiltenes novada pārtikas ražošanas uzņēmumu īpašnieki un pārstāvji.
Pirmajā pasākuma daļā izskanēja pieci iedvesmas stāsti no Smiltenes novada uzņēmēju pieredzes. AS “Smiltenes piens” komercdirektors Anrijs Vazdiķis dalījās uzņēmuma 110 gadu garumā būvētā veiksmes stāstā par to, kā uzņēmums nonāk pie jaunu produktu ieviešanas, kā notiek to virzība tirgū, kā pieņemt pārdomātus lēmumus un cik liela nozīme ir pievienotajai vērtībai – stāstam. Brantu muižas saimniece Ilze Briede savā vēstījumā iedrošināja sapņot lielus un trakus sapņus un sniedza savu vēstījumu par to, kā radīt produktam tēlu, bet problēmu pārvērst par efektu. SIA “Very Berry” pārstāve Ligita Trona – Sloņicka mudināja nebaidīties no eksperimentiem, stāstīja par sadarbību ar farmācijas un ārstniecības augu ekspertiem un atjautīgām idejām, kā uzlabot savus produktus. Enerģiskais Raunas uzņēmuma SIA “Siera ražotne” īpašnieks iepriecināja ar sava uzņēmuma izaugsmes stāstu, interesanto ideju par 24/7 pašapkalpošanās veikaliņu un to, kā neapstāties, bet turpināt augt. Attālināti pasākumā pievienojās “LIO Superfood” saimniece Elīna Seleviča, kura aicināja nebaidīties sekot savai idejai arī bez uzņēmējdarbības jomas priekšzināšanām, sniedza idejas, kā savā labā izmantot pieejamos atbalsta instrumentus un zinātni!
Otrajā pasākuma daļā ar inovatīvām un ļoti gardām receptēm, kas gatavotas no Smiltenes novada ražotāju produktiem, improvizēja šefpavārs Mārtiņš Sirmais, kas atzinīgi novērtēja iespēju paviesoties Smiltenes tehnikumā, kuru pats ir absolvējis un pagatavot lieliskas receptes no augstvērtīgajiem vietējo ražotāju produktiem.
Pasākums “Inovators uz paplātes” bija ne tikai iedvesmojoša improvizācijas stāstu un paraugdemonstrējumu pēcpusdiena, bet arī vērtīga platforma, kurā pārtikas ražotāji, uzņēmēji izmantoja iespēju tīkloties, savstarpēji dalīties idejās un pieredzē, kas noslēdzās ar jaunu kontaktu un pat sadarbības iespēju dibināšanu.
Informāciju sagatavoja: Beāte Putniņa, Smiltenes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste
Reklāma