Kā pārsteigt mīļoto ar mazliet savādākām un daudzveidīgām vakariņām? Sarīko tako vakariņas! Svarīgi, ka šādām vakariņām sagatavoties var vienkārši un ātri – tātad arī darbdienas vakarā. Atliek pa ceļam uz mājām vai iepriekš pēc savas un viesa gaumes sarūpēt dārzeņus, tako laiviņas vai tortiljas, dažādas piedevas un 20 minūtēs virtuvē pagatavot vakariņas, kas ne tikai ir nedaudz neikdienišķas, bet arī ar savu krāsaino izskatu rosina apetīti.
Pasniedzot tako, katrs saliks vēlamo kombināciju pēc savām vēlmēm – asu tako ar gaļu, sieru vai izveidos veselīgu veģetāru tako ar pupiņām, dārzeņiem, gvakamoli. Lai Tex Mex vakariņas taptu ātrāk, droši palūdziet pārējiem vakariņotājiem vai mīļotajam, mīļotajai, kam tās veltāt, palīdzēt. Visticamāk, jebkurš nāks ar prieku palīgā! Mazs noslēpums – kopīgi gatavojot, otru cilvēku var arī labāk iepazīt! Iespējams, šādā veidā arī mazināsies mulsuma brīdis pirms vakariņām, ja vēl neesat tik labi pazīstami. Ciemiņam labāk uzticēt paveikt vieglāko, piemēram, sagriezt dārzeņus – tā viņš noteikti jutīsies noderīgs, bet arī nebūs sajūta, ka strādāts par daudz.
Pikantās vistas fahitas
Klasiskās vistas fahitas ir ļoti viegli pagatavojamas. Pildiet mīkstās tortiljas ar pikantu vistas gaļu, rupji sagrieztiem dārzeņiem un maigo gvakamoli, lai pagatavotu gardas vakariņas!
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
- 0.5 iepakojums tortiljas, vidējās
- 1 paciņa Fahitas garšvielu maisījums
- 500 g vistas fileja
- 1 gab. sarkanā paprika
- 1 gab. sīpols
- 1 ēd.k. eļļa
Pasniegšanai
- zaļie salāti
- gvakamole
- 1 buntīte koriandrs
- 1 gab. laims
Pagatavošana
- Sagrieziet vistas gaļu, sīpolus un sarkano papriku tievās strēmelītēs.
- Cepiet gaļu eļļā uz karstas pannas, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pievienojiet sīpolus un sarkano papriku.
- Pievienojiet garšvielu maisījumu un samaziniet plīts liesmu. Cepiet aptuveni 3 minūtes.
- Uzsildiet tortiljas, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.
- Klājiet salātu lapas uz tortiljām. Lieciet fahitu pildījumu uz salātu lapām un virsū klājiet gvakamoli.
- Salokiet tortiljas un rotājiet ar laimu un koriandru.
- Pasniedziet nekavējoties un izbaudiet!
Veģetārs tako pildījums ar klasiskām piedevām
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
- Veģetārais tako pildījums
- 450 g dārzeņi (pēc izvēles)
- 1 ēd.k. eļļa
- 1 paciņa Tako garšvielu maisījums
- 100 ml ūdens
Piedevas
- 1 iepakojums laiviņas
- 150 g ledus salāti
- 200 g kukurūzas graudi
- 0.5 gab. gurķis
- 1 gab. sarkanais sīpols
- 200 ml gvakamole
- 1 burciņa Tako mērce, maigā 1 gab. mango
- 2 ēd.k. zaļais halapenjo 200 ml skābais krējums
Pagatavošana
- Sagriez dārzeņus un apcep eļļā augstā temperatūrā.
- Samazini temperatūru, pievieno garšvielu maisījumu un ūdeni.
- Pavāri zemā temperatūrā 5 minūtes.
- Uzsildi tako laiviņas vai tortiljas atbilstoši norādēm uz iepakojuma.
- Pasniedz tako pildījumu ar maizi un piedevām pēc savas izvēles.
Ieteikums! Pievieno skābajam krējumam vienu iepakojumu dip mērces maisījuma.
Informāciju sagatavoja: Daina Vārpiņā, sabiedrisko attiecību konsultante
Reklāma