Semināra “Piena produkti – spēkpilna dzīve” ietvaros notika konkurss, kurā 21 topošais pavārs sacentās par labākā Latvijas jaunā pavāra titulu. Konkursantu vidū bija arī Smiltenes tehnikuma audzēknis Gints Vilisters.
Lai piedalītos Eiropas Savienības finansētajā, zemkopības ministrijas un “Siera kluba” atbalstītajā pasākumā, Smiltenes tehnikuma ēdināšanas uzņēmuma iekārtu, ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzskaites un kalkulācijas skolotājs Francis Lucāns kopā ar savu audzēkni smiltenieti Gintu Vilisteru mēroja tālu ceļu uz Skrundu.“Siera kluba” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova stāsta, ka sākotnēji seminārs bija plānots tikai kurzemniekiem. Tomēr programmas īstenotāji vēlējās, lai visas Latvijas topošie speciālisti uzzinātu, cik daudz garšīgu sieru un piena produktu ir Eiropas Savienības dalībvalstīs, ka šie produkti ir veselīgi un nepieciešami uzturā un ka produktus iespējams kombinēt kopā ar citiem, gatavojot visdažādākās maltītes. Tas ieintriģēja Smiltenes tehnikuma pārstāvjus. Pasākumā pavadītais laiks izvērtās spraigs un atraktīvs, jo bez lekcijām notika konkurss, degustācijas un dažādi ar piena produktiem saistīti šovi.Topošo pavāru konkurss norisinājās divas dienas. Pirmajā dienā G. Vilisters gatavoja cūkgaļas ēdienu, kurā bija jāiekļauj siers, savukārt nākamajā dienā auksto – uzkodu no laša un biezpiena. Obligāto sieru sarakstā ēdieniem bija Trikātas “Blue” un Holandes siers. Savukārt melnajā kastē, ko konkursanti nezināja, bija Smiltenes Latvijas siers. 21 dalībnieka konkurencē smiltenietis ieguva 13. vietu. Konkursa rīkotāji izvēlējās trīs jauniešus, kuriem piedāvāja prakses vietu. Tehnikuma audzēknis bija viens no izraudzītajiem un ieguva prakses vietu prestižā restorānā Rīgā uz sešiem mēnešiem. “Esmu gandarīts par Ginta sniegumu, jo konkursā varēja piedalīties no 18 līdz 25 gadu vecumam. Citi bija daudz pieredzējušāki jaunieši, taču Gints sevi parādīja labi. Arī prakses vietu ieguva. Šī viņam būs pirmā prakse ārpus Smiltenes tehnikuma,” stāsta skolotājs.Kamēr audzēkņi sacentās par jaunā labākā pavāra titulu, viņu pedagogi kopā gatavoja 30 kilogramus smagu torti no siera, jogurta, biskvīta, biezpiena. “Semināra noslēgumā visi kopā degustējām. Sanāca garšīga, to atzina arī žūrijas pārstāvji,” teic F. Lucāns.