Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Idejas ēdamām dāvanām. Pašgatavoti pārsteigumi radiem un draugiem

Publicitātes foto.

“Ēdamās dāvanas ir īpašs savu mīļo un tuvo cilvēku iepriecināšanas veids. Tās ir ne vien gardas, bet arī parāda, ka par dāvanas saņēmēju esi ļoti piedomājis, veltījis laiku un darbu, lai viņu iepriecinātu,” teic trīs bērnu mamma Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa kopā ar bērniem Klāvu, Lību un Sāru atklāj, ar kādām ēdamām dāvanām šogad iepriecinās savējos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Latviešu ticējums vēsta, ka Ziemassvētku galdā ceļami 12 ēdieni, tad nākamais gads gaidāms pārticis un bagāts. Tāpēc, Ziemassvētku laikā ejot ciemos, ļoti iederēsies, ja arī dāvanā nesīsi ko galdā ceļamu.

Šokolādes eglīte šokolādes dzērienam

Šokolādes eglītes uz svētku galda izskatīsies kā grezns dekors, turklāt to labprāt vēlēsies nobaudīt ne vien mazi, bet arī lieli svētku dalībnieki. Tāpat eglītes noderēs, dodaties ziemas piknikā. Paņem līdzi termosā uzkarsētu pienu un uzdāvini katram piknikotājam savu šokolādes eglīti. Tā savu dzērienu  pagatavot uz vietas varēs katrs pats.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nepieciešams:

  • piena šokolāde;
  • maršmelo;
  • krāsaini cukura graudi;
  • kokteiļsalmiņš.

Gatavošana: piena šokolādi izkausē ūdens peldē. Veido eglīti, iestiprinot tajā kokteiļsalmiņu. Liec eglītes ledusskapī atdzist.

Neceptie šokolādes kēksi ar čia džema pildījumu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šie kēksi ir lieliski ar to, ka nav jācep – sapilda veidnēs un liek ledusskapī sastingt. Katru šokolādes gardumu vari iesaiņot caurspīdīgā cepampapīrā kā mazu dāvaniņu.

Nepieciešams:

  • 100 g piena šokolādes;
  • 100 g aveņu;
  • 1–2 ēdamk. cukura;
  • 2 ēdamk. čia sēklu.

Gatavošana: ūdens peldē izkausē šokolādi. Vienu ēdamkaroti šokolādes ielej kēksa veidnē, kurā ielikts papīra trauciņš. Šokolādi lej tā, lai tā apklātu visu papīra trauciņu no iekšpuses. Liek ledusskapī sastingt – ja kārta nebūs bieza, pietiks ar 10 minūtēm.Sastampā avenes ar cukuru un čia šeklām. Pagaidi, lai masa uzbriest.Kad šokolāde trauciņā sastingusi, klāj tai pa virsu aptuveni 1/2 līdz 1 ēdamkaroti čia un aveņu masas. Pa virsu lej izkausēto šokolādi. Liek ledusskapī sastingt.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Cepumi – Ziemassvētku eglītes rotājumi

Dāvana būs ātrāk gatava, ja izmantosi jau veikalā iegādātus cepumus. Ēdamos eglītes “rotājumus” nav obligāti jākarina eglītē – tos vari, piemēram, iesaiņot līdzi ciemiņiem, kad viņi pošas mājās.  

Nepieciešams:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • apaļas formas cepumi;
  • 100 g baltās šokolādes;
  • 20 g sviesta;
  • konfektes “Trifele”;
  • dekoratīvais cukurs.

Gatavošana: izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Katru cepumu izmērcē šokolādē, novieto uz cepamā papīra. Rotā ar dekoratīvo cukuru. Pēc tam katram cepumam pieliek konfekti “Trifele” tā, lai cepums izskatās pēc Ziemassvētku eglītes rotājuma, un apsien krāsainu aukliņu. Ļauj šokolādei sastingt.

Informāciju sagatavoja: Juris Šleiers, sabiedrisko attiecību vadītājs

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.