Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Valkas pagastā izglābts mežā apmaldījies cilvēks

www.pexels.com

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 16. augusta plkst. 6.30 līdz 19.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona pārvalde saņēma 15 izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem, kā arī vēl septiņi bija maldinājumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Piektdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Cēsu novada Drabešu pagastā, kur dega koks 3m2 platībā. Līdzīgs izsaukums tika saņemts šorīt uz Gulbenes novada Liepas pagastu, kur blakus dzīvojamai mājai ar atklātu liesmu dega koka dobums 5m2 platībā. Piektdien VUGD saņēma izsaukumu arī uz Cēsu novada Straupes pagastu, kur mežā dega atkritumi, zari un sausā zāle 4m2 platībā.

Sestdien VUGD saņēma izsaukumu uz Valkas novada Valkas pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēks tika atrasts un izvests no meža.

Sākoties ogu un sēņu laikam, uz 112 kontaktu centru tiek saņemts arvien vairāk palīdzības saucienu no tiem, kas apmaldījušies mežā. VUGD atgādina: ja esi apmaldījies mežā vai purvā, pirmais un vienīgais zvans jāveic uz tālruņa numuru 112. Zvani radiniekiem vai draugiem izlādē telefona bateriju un līdz ar to var apgrūtināt un paildzināt glābšanas darbus. Bet, lai šādu zvanu vispār būtu iespējams veikt, uz mežu jāņem līdzi uzlādēts mobilais telefons!

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Aizvadītajās diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 169 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 80 uz glābšanas darbiem, bet 59 izsaukumi bija maldinājumi.

Sandra Vējiņa, VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.