Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Cilvēku labestība dod spēku Amandas ģimenei

Kad ļaužu pārpildītajā Grundzāles kultūras nama zālē svētdien izskanēja labdarības koncerts “Ar gaismas kamoliņu plaukstā”, mazā Amanda un viņas vecāki Sintija un Armands Levici lielāko paldies teica Grundzāles kultūras nama vadītājai Ingai Lazdiņai (no kreisās) un jutās saviļņoti par katra ziedotāja sniegto atbalstu. FOTO: SANDRA PĒTERSONE

Svētdien, 11. augustā, ļaužu maksimāli pārpildītā Smiltenes novada Grundzāles kultūras nama lielajā zālē izskanēja kāds ļoti īpašs labdarības koncerts “Ar gaismas kamoliņu plaukstā”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Koncerta rīkotājiem ‒ Grundzāles kultūras namam sadarbībā ar labdarības organizāciju “Ziedot.lv” –, dalībniekiem un skatītājiem bija viens mērķis – palīdzēt piecus gadus vecajai Amandai Levicai, pasākuma laikā vācot ziedojumus meitenītes rehabilitācijai, kam vajadzīgs daudz naudas.

Sapnis nostāties uz savām kājām

Daudzo koncerta apmeklētāju vidū bija gan grundzālieši, gan citu pagastu un Smiltenes pilsētas iedzīvotāji. Bērniem ir jāziedo, tas pat vispār nav apspriežams, atzīst uzrunātie. Ziedot varēja, metot naudu divās tām paredzētās aizslēgtās kastītēs: vienā – konkrēti ziedojumiem, otrā – labdarības loterijas biļetes iegādei. Abas kastītes nogādātas Ziedot.lv, kur arī saskaitīs saziedoto Amandas rehabilitācijai. Par summu sabiedrība tiks informēta, sola Grundzāles kultūras nama vadītāja Inga Lazdiņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Amandas mājas ir Grundzālē un Virešu pagasta Vidagā. Meitenīte pati bija koncerta apmeklētāju vidū kopā ar savu ģimeni un acīmredzot sajuta sanākušo cilvēku – publikas un mūziķu – sirds siltumu un vēlmi palīdzēt, proti, noskatījās visu vairāk nekā trīs stundas ilgo koncertu un noslēgumā atzina, ka tas viņai paticis.

Amandas apstiprinātā diagnoze ir spastiska tetraparēze jeb ierobežotas ķermeņa kustības un mobilitāte. Bojāta tā smadzeņu daļa, kas atbild par ķermeņa kustībām un mobilitāti.

Neraugoties uz Amandas diagnozi, viņa ir aktīva, smaidīga un dzīvespriecīga. Patīk skatīties multfilmas, apmeklēt pasākumus, koncertus, spēlēties un doties pastaigās. Amanda ar prieku mācās lasīt un spēlēt klavieres, dzied un kopā ar vecākiem lasa grāmatas. Diemžēl ķermenis ierobežo meiteni, lai viņa visu varētu izdarīt pilnvērtīgi un patstāvīgi. Lai cik ļoti Amanda vēlētos būt aktīva – viņa nesēž, nerāpo un nestaigā, vienīgi pēc intensīvām rehabilitācijas nodarbībām spēj nedaudz nosēdēt bez citu cilvēku atbalsta un noturēties četrrāpus pozā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Amandai regulāri ir nepieciešama intensīva fizioterapija – gan Latvijā, gan pie speciālistiem, lai stiprinātu muguras muskulatūru un lai pati varētu nosēdēt. Šogad Amanda divas reizes apmeklēja intensīvu rehabilitācijas kursu Adeli centrā Slovākijā, un meitenei jau ir nelieli, bet būtiski veselības uzlabojumi. Adeli centra speciālisti rekomendē turpināt regulārus intensīvus rehabilitācijas kursus. Amandas rehabilitācijai gadā ir nepieciešami pavisam 12 570 eiro, kas faktiski gulstas uz viņas ģimenes pleciem un ko bez labu cilvēku palīdzības tā nevarētu atļauties.

Pēc Ziedot.lv pieejamās informācijas, līdz 12. augustam no šīs summas bija saziedoti 7 297 eiro (ziedot Amandas rehabilitācijai varēja un joprojām var bankas kontā), kuriem klāt nāks labdarības koncertā Grundzālē savāktie ziedojumi.

Ir brīži, kad jālūdz citu cilvēku palīdzība, jo ģimene nevar paveikt visu viena, tāpēc Levicu ģimene teic milzīgu paldies katram ziedotājam, visiem koncerta dalībniekiem, rīkotājiem un atbalstītājiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Esam no sirds pateicīgi, jo tas ir ļoti liels atvieglojums mums kā ģimenei. Mēs varēsim gadu neraizēties par finansiālajiem līdzekļiem un aizvest Amandiņu tur, kur nepieciešams,” teic Amandas mamma Sintija Levica.

Vislielāko paldies Amanda un viņas ģimene teic Grundzāles kultūras nama vadītājai Ingai Lazdiņai, kura uzņēmās šī labdarības koncerta rīkošanu.

Palīdzēt var joprojām – kontā vai ziedojumu kastītēs

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sarunā ar “Ziemeļlatviju” Inga Lazdiņa stāsta, ka viss sākās ar Amandas vecmāmiņas Marutas Levicas tālruņa zvanu viņai. “Amandas vecmāmiņa gribēja ar mani parunāties. Dzirdēju viņas balsī bažas, to, ka kaut kas spiež sirdi. Sapratu, ka viņai ir ļoti grūti, un sapratu, par ko viņa runā. Amandas vecmāmiņa tikai ieminējās, ka varbūt varētu kādā koncertā uzlikt ziedojumu kastīti Amandai. Atteicu, ka nav pro­blēmu, koncertu sarīkosim. Sazvanīju Ziedot.lv, un viss notika. Paldies koncerta dalībniekiem, kuri ne mirkli nešaubījās, kad tika uzaicināti piedalīties šajā koncertā. Kad viņus uzrunāju, tiku pārtraukta pusvārdā ar tekstu – “mēs būsim”,” atceras Inga Lazdiņa.

Koncertā piedalījās Viktors un Elita Tilčiki, Aija Legzdiņa, Inga Lazdiņa, Paula Skudra, Signe Baltere un Ingus Staško, Grundzāles pagasta tautas deju kolektīvs “Rieda”, Jānis Krūmiņš (“Ceļojums”), Jānis Žagariņš, Smiltenes Tautas teātra “Aizkulišu orķestris” (Dace Purvlīce, Zane Bērza, Madara Lauze), Grundzāles pagasta Gaujas ielas kapela. Par gaismām un skaņu rūpējās Artis Gulbis.

Noslēgumā kopkorī izskanēja Ingas Lazdiņas nesen sacerētā dziesma “Gaismas kamoliņš” grupas “Apvedceļš” mūziķa Jāņa Krūmiņa aranžējumā. Mūzika un vārdi tapa, Ingai domājot par Amandu un viņas vecākiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lielu darbu, palīdzot Amandai, ieguldīja Grundzāles pagasta iedzīvotāju padome, – pati pēc savas iniciatīvas sarīkoja labdarības loteriju un uzrunāja daudzus atbalstītājus – gan uzņēmējus, gan privātpersonas, kuri loterijai ziedoja pavisam 100 balvas.

Balvas tika izlozētas koncerta laikā. Izlozi vadīja iedzīvotāju padomes pārstāves Sandra Elstiņa un Lācis (lāča maskā – Sintija Purgale). Lācis un Inga Lazdiņa bija galvenie, kuriem ļoti visa pasākuma laikā līdzi sekoja Amanda.

Koncerta laikā bija iespēja iegādāties mājražotāju preces un apskatīt Smiltenes novada mākslinieces Evijas Ziemiņas gleznu izstādi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Amandas rehabilitācijai joprojām var ziedot bankas kontā. Ziedojumu kastītes savukārt būs Gaujienas un Grundzāles klientu apkalpošanas centros un Virešu pagasta Vidagas bibliotēkā.

Vairāk foto no labdarības koncerta Grundzāles kultūras namā – www.ziemellatvija.lv.

Uzziņai

Ziedojumam i-bankā: AS Swedbanka

Bankas kods HABALV22, konta Nr. LV95HABA0551006150241

Fonds “Ziedot.lv”, reģ. Nr.: 40008078226

Mērķis: atkārtota palīdzība Amandai Levicai

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş