Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Vārda dienu svinēs Rauna

Kad Rauna svin vārda dienu, bērni un viņu vecāki zina, ka ballīte būs lieliska – ar dažādām atrakcijām, un tā būs arī šoreiz. FOTO: JĀNIS LĀCIS

Rauna Smiltenes novadā ir īpaša ar to, ka ir viena no retajām apdzīvotajām vietām Latvijā, kuras vārds ir dots arī cilvēkiem un kas svin savu vārda dienu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šogad tas notiks 16. un 17. augustā un uz svētku pasākumiem gaidīs gan Raunas pagasta iedzīvotājus, gan viesus.

Bērniem – atrakcijas, pieaugušajiem – koncerti

Vārds “Rauna” kalendāros parādījies 1938. gadā. Pateicoties vēstures liecībām, Rauna savu vārda dienu svinēs jau 14. gadu, stāsta Raunas Kultūras centra vadītāja Linda Vecgaile.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šogad svētku programmā, kā jau ierasts, būs atrakcijas bērniem, izstādes un koncerti, – šoreiz uzstāsies dziedātāja Marija Naumova, trīs populārie Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs – un jauniešu grupa “Pirmais Kurss”. Jārēķinās ar to, ka uz visiem koncertiem jāpērk ieejas biļete, norēķinoties ar skaidru naudu, un vēlams ņemt līdzi saliekamo krēslu vai segu, kur apsēsties. 17. augustā Smiltenes novadā būs arī mājas kafejnīcu dienas, un piecas kafejnīcas darbosies Raunas pagastā (sīkāka informācija www.majaskafejnicas.lv).

Bet vārda dienas svinības Raunā sāksies vēl agrāk – jau nākamās nedēļas sākumā ar Raunas ikgadējo mākslinieku plenēru, kas šogad nedaudz atšķirsies no iepriekšējiem gadiem. Šoreiz plenērā tiks dota iespēja izpausties tiem Raunas radošajiem cilvēkiem, kuri sirdī jūt mākslinieka iedvesmu, lai viņi radītu paliekošu dāvanu Raunai vārda dienā. Iespējamie mākslas darbu veidi ir gleznošana, zīmēšana, grafika un citi.

“Nākamās nedēļas sākumā sasauksim kopā visus interesentus, kuri vēlas piedalīties plenērā, un viņi izlozē uzzinās, kuras vietas Raunā katram būs jāiemūžina savos darbos,” stāsta Linda Vecgaile.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Plenērā tapušo radošo mākslas darbu izstādi atklās piektdien, 16. augustā, pulksten 18 Raunas pagasta pārvaldes zālē (2. stāvā) Vidzemes ielā 2, un vienlaicīgi tā būs arī Raunas vārda dienas svētku atklāšana. Svētku dienās varēs arī apskatīt Oskara Mikāna tēlniecības darbu izstādi Raunas pils skatu tornī un ziedu izstādi pie Raunas bibliotēkas.

Piektdienas, 16. augusta, vakarā pulksten 20 Raunas pilsdrupu iekšpagalmā sāksies koncerts, kurā uzstāsies trīs Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs. Šī būs iespēja noklausīties viņu koncertprogrammu ar populārākajām dziesmām.

Svētki izskanēs Tanīsa kalnā

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sestdien, 17. augustā, Raunas vārda dienas svētkus Raunas centrā, rotaļu laukumā pilsdrupu pakājē, varēs izbaudīt bērni. No pulksten 11 līdz 16 tur būs bumbiņbaseins, iglu kluči, piepūšamās atrakcijas un rotējošā māja, bet no pulksten 12 līdz 14 – eksperimentu šovs, lielo burbuļu pūšana un radošā darbnīca, kurā varēs pagatavot Raunas vārda dienas cepures.

Visas atrakcijas, izņemot rotējošo māju un našķus un uzkodas, apmeklētājiem ir bez maksas.

Vārda dienas svinības tās pašas dienas, 17. augusta, vakarā noslēgs divi koncerti Tanīsa kalnā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pulksten 21 ar akustisko programmu “Franču Saulrietā” tur uzstāsies dziedātāja Marija Naumova un viņu pavadošā grupa.

Pulksten 23 koncertu sniegs jauniešu grupa “Pirmais Kurss”, kas spēlē oriģinālmūziku un atsevišķus Latvijas mūzikas šedevrus.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş