Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Kārķēnieši savos pagasta svētkos godinās spēka avotu – sauli

Šo piektdien un sestdien Kārķos notiks tradicionālie pagasta svētki ar daudziem pasākumiem un aktivitātēm, tostarp bērnu iemīļotajām piepūšamajām atrakcijām. FOTO: SANDRA PILSKALNE

No piektdienas, 9. augusta, līdz sestdienai, 10. augustam, Kārķos notiks tradicionālie Kārķu pagasta svētki. Šogad tiem izvēlēts spēka, siltuma un iedvesmu simbols saule.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viena no šo svētku rīkotājām, Kārķu pagasta pārvaldes speciāliste Sandra Pilskalne stāsta, ka svētku laikā saules tēma vīsies cauri visām aktivitātēm – sākot ar svētku rotāšanas darbnīcu “Kārķu saules ziedi”. Tā notiks piektdien, 9. augustā, pulksten 9. Uz šo radošo darbnīcu aicināts ikviens, līdzi ņemot ziedus, zaļumus no dārziem un pļavām, lai kopīgi radītu skaistu un romantisku svētku noskaņu. Savukārt piektdien pulksten 19 Dabas koncertzālē varēs noskatīties Bauskas novada amatierteātra “Vecsaules” dzejas izrādi “Nakts raksti”. Šī izrāde tiks izrādīta XV Latvijas Amatierteātru svētku ietvaros, kas būs arī viens no Kārķu pagasta svētku ieskaņas pasākumiem.

Sestdienas, 10. augusta, rīts pulksten 8 aizsāksies ar zolītes turnīru tautas namā. Pēc tam pulksten 10 vienlaicīgi divās vietās notiks svētku pasākumi. Kārķu baltajā baznīcā ar svētku uzrunām, radošām darbnīcām, sadraudzību ar cienastiem tiks svinēta Kārķu draudzes 30. dzimšanas diena. Savukārt pie vietējā sporta nama norisināsies sporta spēles pludmales volejbolā, basketbola metienos un 3×3 basketbolā. Dabas koncertzālē no pulksten 11 būs pieejamas piepūšamās atrakcijas, radošās darbnīcas (seju krāsošana, rotu gatavošana, gleznošana uz auduma un citas), kā arī apmeklētāju iecienītais Lauku labumu tirdziņš. Ar dziesmām, dzeju un uzdevumiem par drošību visai ģimenei pulksten 12 sāksies mūziķa Artura Gruzdiņa muzikāla koncertsaruna. Pēc tam pulksten 13 būs vēl daudz aizraujošu aktivitāšu – “Ķires cope”, “Precīzais ugunsdzēsējs, “Koka kāju sacīkstes”, “Baļķa celšana”, “Svaru bumbu virtuozs” un kornhola vienspēļu turnīrs. Svētkos būs vairākas vēl līdz šim nebijušas aktivitātes. Pirmo reizi tik aktīvi svētku organizēšanā iesaistījušies Kārķu 239. mazpulka dalībnieki un jaunieši. No pulksten 13 līdz 13.30 un no pulksten 15 līdz 15.30 visi aicināti iesaistīties Kārķu mazpulka projektā “Skrien un ziedo!”. Šis projekts izstrādāts martā hakatona naktī Kārķos. Šajā pasākumā no visas Latvijas sabrauca vairāk nekā 20 komandas. Kārķu mazpulka projekts bija starp tiem trim projektiem, kas ieguva atbalstu tā īstenošanai. Šī ir kārķēniešu projekta ideja – kara 899. dienā noskriet, noiet vai nonūjot 899 metrus garu trasi Lustiņdruvā. Šīs sportiskās aktivitātes dalībnieki aicināti pēc izvēles ziedot ukraiņu jauniešiem vai dzīvnieku patversmēm. Tos, kuri kontrolpunktos būs saņēmuši visus zīmodziņus, finišā apbalvos ar saldējumu.

Sestdienas vakarā pulksten 20 sāksies vakara koncerts, kurā muzicēs Rihards Saule. Savukārt pulksten 21.30 būs svētku balle, kurā spēlēs grupa “Savējie”. Abi šie pasākumi būs par maksu.

Svētku apmeklētājiem jāņem vērā, ka jau ceturto gadu šo pagasta svētku neatņemama sastāvdaļa būs Mājas kafejnīcas. Tās šogad notiks četrās vietās – “Dīķkalnos”, “Rudzīšos”, bet pirmo reizi mājas kafejnīca “Piparmētra” un “Mētrās” (saimnieki aicina iepriekš rezervēt vietas). Visu svētku laiku pie Dabas koncertzāles būs arī zemnieku saimniecības “Stendes” bufete – āra kafejnīca.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.