Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Aicina balsot par 2023. gada būvi – ieguvumu sabiedrībai

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2023” rīkotāji – Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība – sadarbībā ar skates titulsponsoru “Ceresit” aicina balsot par skatei pieteiktajām 2023. gadā ekspluatācijā nodotajām būvēm, kas ir ieguvums sabiedrībai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

To vidū ir arī Valkas – Valgas dvīņu pilsētu kopējā atpūtas zona un daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs “Īve” Smiltenē.

Skates žūrija trīs kārtās ir apskatījusi un pēc skates nolikuma kritērijiem novērtējusi 70 skatei pieteiktās būves astoņās nominācijās no visiem Latvijas reģioniem. Laureāti tiks paziņoti un balvas saņems 22. augustā.

Viens no būvju vērtēšanas kritērijiem ir sabiedrības ieguvums. Tāpēc šogad skates rīkotāji lūdz ikvienu dot savu vērtējumu kādai no būvēm, lai noteiktu, kura būve pēc sabiedrības vērtējuma ir lielākais ieguvums sabiedrībai. Būve, kas būs ieguvusi visvairāk balsu, summējot balsis balsošanas anketā balso.te (vai https://forms.gle/FSMW9aJ7h2jUteJJA) un skates “Facebook” lapā facebook/gadabūve, saņems skates titulsponsora “Ceresit” balvu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Balsošana noslēgsies 16. augustā pulksten 16.

Valkas Valgas dvīņu pilsētu kopējā atpūtas zona finālam izvirzīta kategorijā “Ainavas būve”.

Ar Igaunijas – Latvijas programmas atbalstu īstenotā projekta “Valgas-Valkas dvīņu pilsētu kopējās atpūtas zonas atjaunošana un attīstīšana” ietvaros ir izveidota pievilcīga publiskā vide ar jaunām iespējām brīvā laika pavadīšanai un aktīvajam dzīves veidam pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Ir veikta Semināra ielas bijušās robežšķērsošanas vietas apkārtnes atjaunošana, izbūvējot autostāvvietu, sabiedriskās tualetes un minigolfa laukumu. Varžupītes krastā izbūvēts apgaismots gājēju celiņš, kas savieno Semināra un Sepa ielu ar dvīņu pilsētas centru. Pie Pedeles dambja ezera apkārtnē ierīkoti jauni gājēju celiņi , izbūvētas jaunas atpūtas vietas, ierīkota strūklaka un labiekārtota Putraskalna teritorija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Paveikto augstu novērtējusi skates “Gada labākā būve Latvijā 2023” žūrija, izvirzot Valkas – Valgas dvīņu pilsētu kopējo atpūtas zonu finālam kategorijā “Ainavas būve”.

Vēl finālisti šajā kategorijā ir Dailes teātra skvēra labiekārtošana Rīgā, Eiropas nozīmes dzelzceļa infrastruktūras “Rail Baltica” saistītās pilsētas centra infrastruktūras būvprojektu izstrāde un būvniecība, kura ietvaros realizēti 10 projekti, un Uzvaras parka labiekārtošanas darbi Rīgā.

No Smiltenes novada konkursā nominācijā “Pārbūve un atjaunošana” pieteikts daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs un grupu dzīvokļu ēka “Īve” Smiltenē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra “Īve” ēku pārbūve un atjaunošana ir īstenota Smiltenes novada pašvaldības projekta “Sociālo pakalpojumu infrastruktūras attīstība Smiltenes novadā” un deinstitucionalizācijas projekta “Vidzeme iekļauj” ietvaros. Tas ir lielākais daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs Vidzemē, kur pakalpojumus var saņemt pieaugušie ar garīga rakstura traucējumiem un bērni ar funkcionāliem traucējumiem.

Pēc publiski pieejamās skates “Gada labākā būve Latvijā 2023” organizatoru sniegtās informācijas redzams, ka daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs un grupu dzīvokļu ēka “Īve” uz skates finālu nav izvirzīts. Savu novērtējumu šai būvei no sabiedrības ieguvuma viedokļa balsojot var dot ikviens iedzīvotājs.

Pēc vērtējumu kopsavilkuma un diskusijām žūrija finālam izvirzījusi 41 objektu. Skates žūrija visas skatei pieteiktās būves vērtē saskaņā ar skates nolikumu un vadoties pēc skates mērķa – izcelt labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

SIF_MAF2024 #manspagastsmanapilsēta

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild “Ziemeļlatvija”.

Publikācija tapusi projektā “Mans pagasts, mana pilsēta” sadarbībā ar laikrakstiem “Staburags”, “Dzirkstele”, “Zemgales Ziņas”, “Bauskas Dzīve”, “Alūksnes un Malienas Ziņas”, Ziemeļlatvija” un “Latvijas Avīze”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş