Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Augustā piedalies pieredzi bagātinošās aktivitātes un aizraujošos jaunatnes jomas pasākumos

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) augustā jaunatnes jomā iesaistītajiem piedāvā iegūt vērtīgas zināšanas, pieredzi un attīstīt prasmes gan vietēja, gan starptautiska mēroga mācībās un piedalīties daudzveidīgos pasākumos. Vasaras izskaņas mēnesī notiks vairāki aizraujoši pasākumi, kuros varēs izzināt iespējas jaunatnes jomā, piemēram, “Projektu nakts 2024”, “Demokrātijas festivāls”, “Zemgales aktīvo iedzīvotāju forums 2024”, sporta un jauniešu festivāls “Artišoks” un jauniešu festivāls “KOPUMS”, kurā tiks paziņoti konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2025” uzvarētāji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Līvānu novadā jauniešus pulcēs izglītojošs festivāls “Projektu nakts 2024”

No 31. jūlija līdz 1. augustam Latvijas jauniešu galvaspilsētā 2024 – Līvānu novadā, labsajūtas kompleksā “Avotiņš” notiks radoši iedvesmojošais pasākums “Projektu nakts 2024”. Diennakts laikā kopā ar pieredzējušiem ekspertiem un domubiedriem jaunieši varēs attīstīs projektu rakstīšanas prasmes, saņemt vērtīgas konsultācijas un strādāt pie savu ideju attīstīšanas, kā arī izzināt iespējas iegūt finansējumu to īstenošanai.

Demokrātijas festivāls” Kuldīgā

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

No 2. līdz 3. augustam Kuldīgā norisināsies “Demokrātijas festivāls”, kurā dalībnieki aicināti ne tikai svinēt demokrātiju, bet arī aktīvi piedalīties dažādās aktivitātēs, kas veicina izpratni par demokrātijas nozīmi sabiedrībā. Arī JSPA kuplinās festivāla programmu, piedāvājot dalībniekiem pašiem izpētīt līdzdalības procesus gan sarunājoties, gan interaktīvi darbojoties – spēlējot spēles un meklējot savas līdzdalības garšu.

Daugavpilī notiks sporta un jaunatnes festivāls “Artišoks”

3. augustā Daugavpilī norisināsies sporta un jaunatnes festivāls “Artišoks”. Tajā būs tikšanās ar sportistiem, mūziķiem, dejotājiem, uzņēmējiem, aktīvistiem un sava darba entuziastiem. “EuroPeers” programmu vēstneši festivālā stāstīs jauniešiem par Eiropas Savienības (ES) programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss”, un iniciatīvas “DiscoverEU” piedāvātajām iespējām. Tiks izspēlētas līdzdalības spēles, “EuroPeers” jaunieši dalīsies savos pieredzes stāstos un varēs diskutēt par jaunatnes jomas projektiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jelgavā norisināsies “Zemgales aktīvo iedzīvotāju forums 2024”

Zemgales Nevalstisko Organizāciju centrs 9. un 10. augustā aicina uz “Zemgales aktīvo iedzīvotāju forumu”! Pasākumā būs iespēja satikt iedvesmojošas nevalstisko organizāciju pārstāvjus, uzklausīt viedokļus, apmainīties idejām, izzināt iespējas un diskutēt par demokrātijas veicināšanu, sabiedrības iesaisti un pilsonisko kompetenci. JSPA pārstāvji forumā stāstīs par organizāciju iespējām ES programmu un Jaunatnes politikas valsts programmas ietvaros, kā arī aicinās uz praktisku sadarbību, kopā ar citiem dalībniekiem radot idejas projektu pieteikumam par Zemgales reģiona jaunatnes jomai aktuālo.

Jauniešu iespēju festivāls “KOPUMS” Līvānos

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Latvijas Jauniešu galvaspilsētā 2024 – Līvānu novadā, 12. augustā, atzīmējot Starptautisko Jaunatnes dienu, notiks jauniešu iespēju festivāls KOPUMS. Pasākumā piedalīties aicināti visi jaunieši, darbā ar jaunatni iesaistītie un interesenti no visas Latvijas. Festivāla programmu bagātinās arī JSPA pārstāvji un “Eurodesk” un “EuroPeers” jaunieši, kuri dalīsies savā pieredzē, īstenojot un piedaloties ES projektos, iesaistot apmeklētājus spēlē “Pieredzes stāstu medības”. Festivāla noslēgumā tiks paziņoti Izglītības un zinātnes ministrijas konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2025” uzvarētāji.

eTwinning piedāvātās mācību iespējas pedagogiem

Līdz 13. augustam eTwinning Nacionālais atbalsta dienests un eTwinning vēstnieki aicina pedagogus pieteikties bezmaksas 6h klātienes kursam “Ievads eTwinning”. Mācības norisināsies no 19. līdz 23. augustam dažādos Latvijas reģionos. Tās vadīs eTwinning vēstnieki. Mācību kurss tiek organizēts reģionāli un pieteikties iespējams ikvienam novada, vai pilsētas pedagogam, kurš atbilst mērķauditorijas kritērijiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu vadība un pedagogi līdz 13.augustam, Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros, aicināti pieteikties starptautiskam semināram “Eiropas Savienības vērtību integrācija klasē” (Integrating EU values into the classroom). Seminārs norisināsies no 7. līdz 9. novembrim Sarajevā, Bosnijā un Hercegovinā. Pretendentam nepieciešama pieredze eTwinning projektu īstenošanā un interese īstenot starptautisku eTwinning projektu!

Starptautisks seminārs “Jaunu sieviešu līdzdalība pilsoniskajā dzīvē”

Līdz 7. augustam, jaunatnes jomas pārstāvjiem un pašvaldību sociālajiem darbiniekiem, iespēja pieteikties starptautiskam semināram “Jaunu sieviešu līdzdalība pilsoniskajā dzīvē” ( Participation of young women in civic and local governance), kas notiks Itālijā no 22. līdz 26.oktobrim. Galvenais akcents tiks likts uz jaunatnes darba lomu kā svarīgu faktoru, kas veicina labvēlīgus apstākļus jaunu sieviešu aktīvai iesaistei pilsoniskajā dzīvē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai laicīgi ieplānotu mācības, pasākumus un citas jaunatnes jomas aktivitātes aicinām iepazīties informāciju šeit: https://jaunatne.gov.lv/macibu-materiali/

Par JSPA

JSPA darbojas kopš 1999. gada. Tā ir izglītības un zinātnes ministres pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību. JSPA administrē dažādas starptautiskas un valsts līmeņa programmas: “Erasmus+”; “Eiropas Solidaritātes korpuss”, Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem “Eurodesk”, Eiropas skolu sadarbības tīklu “eTwinning”, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, kā arī projektus “Digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstība pašvaldībās” un “PROTI un DARI 2.0”.

Ramona Markeviča, JSPA Komunikācijas nodaļas vecākā komunikācijas speciāliste

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş