Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Marinēšanas laiks

Šobrīd visaktuālākā tēma ir gurķi, tomāti, kabači un citi dārzeņi, pupas, ogas un augļi. Mana prioritāte ir gurķi, kabači, paprika un tomāti. Šogad raža ir padevusies ļoti laba. Lai arī sastādītā apjoms daudz mazāks nekā iepriekšējā gadā, visa izaudzis ir ļoti daudz. Siltumnīcā pat viens iestādītais gurķis ir pārņēmis lielu daļu no tās. Tas ražo katru dienu un lielos apjomos. Tomāti arī ir ražīgi, lieli augļi un kā krelles rotā katru stumbru. Ar kabačiem un cukīni gan es šogad aizrāvos, vēlējos, lai ir dažādība – viens dzeltens, otrs tumši zaļš, trešais raibs. Ar dzelteniem un zaļiem tā kā būtu viss kārtībā, bet tie raibie ir gigantiski kabači. Šobrīd nav ne jausmas, ko ar tādiem dara.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mans vasaras lielākais un atbildīgākais darbs ir gurķu marinēšana. Ņemot vērā, ka raža ir grandioza, tad darba arī ir daudz. Tie, kuri ir nogaršojuši manus marinētos gurķīšus, zina, ka tie ir ļoti labi. Tāpēc atbildība arī liela, jo ir jācenšas, lai garša, kraukšķīgums un gurķa lielums būtu tāds, kā tam jābūt. Mana marinēto gurķīšu recepte ir ar vēsturi, jo to esmu iemācījusies no savas mammas, kad bērnībā palīdzēju burkās saskaitīt pareizo skaitu pipariņu, ķiploku daiviņu, lauru lapu un citu sastāvdaļu. Atceros, ka gurķus mazgāju un krāmēju pēc lielumiem, lai pēc tam būtu vieglāk saplānot visu burkās. Savukārt mana mamma recepti iemācījusies no savas vīramātes. Vienīgais, ko esmu pielikusi receptē no sevis, ir zariņš bazilika, lai gurķi būtu aromātiskāki. Esmu sapratusi, ka viss labais ir vienkāršs un saprotams, bez ingredientiem, kas nākuši no svešām zemēm. Receptei būs nākotne, jo arī manas meitas piedalās marinēšanas procesā, apgūst recepti, skaita pipariņus un upeņu lapiņas, griež dillītes un liek burkā gurķīšus.

Savus gurķīšus es dāvinu jubilejās draugiem un radiem, saņēmēji vienmēr par tiem ļoti priecājas, jo ne katram ir savs dārziņš un savs gurķītis. Arī uz ballītēm kā cienastu ņemu līdzi, jo tie ir pieprasīti un iecienīti. Pat ciemiņi vienmēr gaida manu rasolu, jo tajā ir mani gardie, marinētie gurķīši un tas sanāk izcils. Tas viss, pateicoties marinādei ar vēsturi.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş