Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Alejas svētkos vāc ziedojumus Bilskas ezera labiekārtošanai

Alejas bērnu svētkos netrūka prieka un līksmības, jautrus mirkļus sagādāja lielie burbuļi.
FOTO: NO PERSONĪGĀ ARHĪVA

Aizvadītajā nedēļā Bilskā bija liela rosība. Tur norisinājās jau par tradīciju kļuvušie Alejas svētki. Šogad svētku laikā labdarības akciju ietvaros tika vākti ziedojumi Bilskas ezera labiekārtošanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Alejas svētkus biedrība “Vilkmuiža 2011”, sadarbojoties ar Bilskas pagasta pārvaldi un aktīviem iedzīvotājiem, organizē jau trešo gadu. Lai gan paralēli šim pasākumam Smiltenē notika pilsētas svētki, Alejas svētki bija plaši apmeklēti.

Kā stāsta Ira Punkstiņa, biedrības “Vilkmuiža 2011” valdes locekle, pirmo gadu Alejas svētki norisinājās vairākas dienas, iepriekšējos gados visas aktivitātes notika vienā dienā.

Trešdien, 17. jūlijā, pie Pašvaldības mājas tika izrādīta Birzuļu tautas nama amatierteātra izrāde “No saldenās pudeles”, ceturtdien, 18. jūlijā, norisinājās “Alejas bērnu svētki”, kuros bija iespēja izbaudīt lielos burbuļus, dārza spēles, rotaļas vai apmeklēt zīmēšanas stūrīti un nobaudīt vietējo saimnieču sarūpētās pankūkas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Piektdien, 18. jūlijā, ikvienam bija iespēja baudīt “Alejas svētku lustes”. To laikā norisinājās svētku gājiens, labdarības akcija “Palaid bumbiņu pa aleju”, labdarības akcija “Alejas kūka”, svētku koncerts un dejas ar grupu “Dzirnavnieki”.

Labdarības akcija “Palaid bumbiņu pa aleju” iepriekšējo gadu apmeklētājiem jau bija zināma, taču šogad tai pievienojās labdarības akcija “Alejas kūka”, uz kuru vietējās kūku cepējas bija sagatavojušas savus meistarstiķus. Kā saka vietējie – svētki izdevās! Svētku apmeklētāji ar prieku piedalījās dažādās aktivitātēs – pirka bumbiņas, dziedāja dziesmas, ejot svētku gājienā, cepa kūkas un degustēja tās. Bumbas ripoja raiti, balvas tika maziem un lieliem, kūkas bija saceptas gardas jo gardas, un dziesmas pieskandināja visu Bilsku Alejas svētku kulminācijā,” uzsver biedrības “Vilkmuiža 2011” pārstāvji.

Kūku degustētāji varēja garšot un balsot par gardāko kūku, nosakot, kura no tām iegūs titulu “Alejas kūka 2024”. Pārliecinošā balsojumā to saņēma “Sarmītes torte” (cepēja Sarmīte Špate). Otra gardākā kūka izrādījās “Vienkārši Marija” (cepēja Daiga Beļeviča), bet trešā gardākā kūka bija “Alejas svētku torte” (cepēja Ivanda Vilne).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Precīzs saziedoto līdzekļu apjoms aizvadītās nedēļas izskaņā vēl nebija zināms, bet pēc biedrības provizoriskajiem aprēķiniem kopā saziedoti aptuveni 750 eiro. Visi savāktie līdzekļi tiks novirzīti Bilskas ezera labiekārtošanas darbu turpināšanai.

Sestdien, Alejas svētku noslēgumā, iedzīvotāji pulcējās Bilskas ezermalā, lai piedalītos Alejas sporta svētkos, kur varēja izvēlēties sev piemērotākās aktivitātes, kas bija sagatavotas visām vecuma grupām. “Prieks, ka ieradās tik daudz aktīvā dzīvesveida piekritēju. Uz aktivitātēm bija pat jāstāv rindās! Paldies ikvienam dalībniekam, kas piedalījās. Paldies katram, kas atnāca uz svētkiem. Un jo īpaši paldies tiem, kas atcerējās un papildināja ziedojumu burciņas. Īpašs paldies katram, kas pielika savu roku, lai šie svētki vispār notiktu, – visam Bilskas pagasta pārvaldes kolektīvam un viņu ģimenes locekļiem, biedrības “Vilkmuiža 2011” biedriem un vienkārši aktīviem cilvēkiem, kas sniedza savu ieguldījumu, neko neprasot pretī. Kopā mēs esam spēks!” saka I. Punkstiņa.

No svētku apmeklētāju puses izskan paldies arī pasākuma organizatoriem – Renāram Augam, Neldai Neilandei un Kārlim Priedītim, kā arī Lindai Karlsonei un Regīnai Čerņakovskai par gardo ugunskura zupu, Inesei Pakulei un Vitai Usānei par rotaļām un svētku programmas organizēšanu bērniem.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş