Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Klāt ir jaunie kartupeļi

Šobrīd daudzi no mums priecājas par jauno kartupeļu ražu un steidz tos izbaudīt savā vasaras ēdienkartē.
Līdzīgi kā pērn, vietējo zemnieku audzētos jaunos kartupelīšus naskākajiem pircējiem ir izdevies nobaudīt jau pirms Jāņiem. Kā atzīst kartupeļu audzētāji, šobrīd sezona rit pilnā sparā – jaunie kartupelīši iet “uz urrā”, jo kā restorānos un kafejnīcās, tā uz ģimenes saimes galda jaunie kartupelīši ieņem īpašu vietu.
Blomes pagasta zemnieku saimniecībā “Jaunievāni”, kas nodarbojas ar dārzeņu audzēšanu, kartupeļu ražas novākšanas kombains šajās dienās dodas uz lauka ja ne katru dienu, tad pārdienās noteikti. Jauno kartupeļu ražas ievākšanas sezona tur sākusies kādu nedēļu pirms Jāņiem. “Par pieprasījumu pēc jaunajiem kartupeļiem sūdzēties nevaram. Paši ģimenē bieži gatavojam jaunos kartupeļus. Latviešiem jau tas ir pašsaprotami – tiklīdz vasara ir sākusies, dārzā savi lociņi, gurķi un tomāti, tā gribas tos jaunos kartupelīšus klāt. Un, ja vēl izdodas tikt pie jauno gaileņu mērcītes, tad jau sanāk pavisam ekskluzīva ēdienkarte,” saka Linards Mucenieks no “Jaunievāniem”.
Viņš atklāj, ka šobrīd agrie kartupeļi ienākas no kartupeļu šķirnes ‘Solists’. Tie, kas vēlas iegādāties jaunos kartupeļus, paši brauc pakaļ uz saimniecību. Ja ir lielāki pasūtījumi, tad tos piegādājam paši. “Mēs koncentrējamies uz produkcijas apriti pārtikas tirgū, tāpēc mūs vairāk interesē kartupeļu tirdzniecība vairumā. Līdz ar to klientiem varam piedāvāt draudzīgākas cenas. Tieši tāpēc varbūt mums arī izdodas noturēt gana stabilu klientu loku, vairums ar kuriem saimniecība sadarbojas jau gadiem ilgi,” viņš papildina.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Ziemellatvija.lv abonementu:

"Ziemellatvija.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Ziemellatvija.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Ziemellatvija.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.