Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Balsojumam nodotas septiņas iedzīvotāju iniciatīvas Smiltenes novadā

Gaujienieši vēlas labiekārtot Gaujienas taisnāko taciņu. Īpaši tā tiek izmantota vasaras nometņu, kā arī “Anniņās” notiekošo pasākumu un koncertu laikā, kad to teritorijā pulcējas liels skaits cilvēku.
FOTO: INETA RIEPNIECE

Līdz 31. maijam iedzīvotāji varēja iesniegt pieteikumus Smiltenes novada līdzdalības budžeta projektu konkursam, kas paredz veicināt infrastruktūras uzlabošanu paliekošu un sabiedrībai nozīmīgu vērtību radīšanai Smiltenes novadā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā stāsta Jana Lāce, Smiltenes novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītāja, tika saņemtas projekta idejas, no kurām nolikumam atbilda septiņas iniciatīvas, kas tiek nodotas balsošanā, lai iedzīvotāji izteiktu savu viedokli.

Balsošana par projektu konkursa idejām ir sākusies un turpināsies līdz 21. jūlijam. Smiltenes novada pašvaldība īstenos tos projektus, kuri balsojuma rezultātā būs saņēmuši vislielāko balsu skaitu, ievērojot konkursā paredzētā finansējuma apmēru – 20 000 eiro; vienam projektam maksimāli pieejamais finansējums ir 9500 eiro.

“Balsot par projektu konkursa iniciatīvām var ikviens Smiltenes novadā deklarētais iedzīvotājs, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu. Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem, jo no balsojuma rezultātiem būs atkarīgs, kuri projekti saņems līdzdalības budžeta finansējumu,” atgādina J. Lāce un dara zināmu, ka balsot par vienu sev tīkamāko projekta ideju var tikai vienu reizi – elektroniski interneta vietnē https://balso.smiltenesnovads.lv/projekti vai klātienes balsošanā vienā no Smiltenes novada Valsts un pašvaldības vienotajiem klientu apkalpošanas centriem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projektu konkursam iesniegtas šādas idejas:

Lapene Mēru aktīvās atpūtas laukumā (Bilskas pagastā)

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projekta laikā paredzēts uzstādīt lapeni Mēru aktīvās atpūtas laukumā, lai iedzīvotājiem būtu vieta, kur patverties no lietus, vēja vai saules. Lapeni plānots izmantot arī nelieliem āra pasākumiem.

Vēsturiskā Mēru muižas dīķa atjaunošana un teritorijas labiekārtošana (Bilskas pagastā)

Projekta realizācijas laikā plānots atjaunot un izrakt mazo dīķi Mēru muižas rietumu pusē. Pāri dīķim tiks uzstādīts tiltiņš, kā arī ierīkoti soliņi, kas sniegs vietu atpūtai. Gar dīķa malām plānots iestādīt dzeltenās purva skalbes stādus un izveidot dažādu košumkrūmu apstādījumus, kas papildinās parka estētiku un dabas daudzveidību.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gaujienas taisnākā taciņa (Gaujienas pagastā)

Projekta mērķis ir izveidot drošu segumu iedzīvotai iemīļotajā taciņai gar dārza mūri pie “Anniņu” muzeja. Šī taka ir daudziem iedzīvotājiem un Gaujienas viesiem taisnākais ikdienas ceļš uz skolu vai darbu, kā arī populāra pastaigu vieta. Projekts nodrošinās, ka taka ir droša un pieejama visiem, uzlabojot piekļuvi svarīgām vietām.

Kupolveida pirts uzstādīšana pie Bilskas ezera (Bilskas pagastā)

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projekta laikā plānots uzstādīt kupolveida pirti pie Bilskas ezera. Laika gaitā izveidojusies situācija, ka pašu izveidoto “čigānu pirti” vēlas izmantot arvien vairāk pludmales apmeklē-

tāju. Tāpēc projekta mērķis ir uzstādīt kupolveida nojumi, kas kalpotu pirts vajadzībām, nodrošinot lielāku drošību, ērtību un vizuālo pievilcību.

Multifunkcionāla sporta laukuma izbūve Silvas BMX trases teritorijā (Launkalnes pagastā)

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projekta laikā paredzēts izbūvēt multifunkcionālu sporta laukumu pie Silvas BMX trases. Esošais sporta laukums jau šobrīd ir guvis popularitāti basketbolistu vidū, bet, pārvēršot to par multifunkcionālu un modernu laukumu, pavērsies iespējas spēlēt arī futbolu, florbolu, handbolu. Projektā paredzēts nomainīt esošos basketbola grozus, kas ir novecojuši un bojāti.

Sporta zāles teritorijas labiekārtošana (Trapenes pagastā)

Projekta mērķis ir labiekārtot teritoriju ap āra sporta zāli Trapenē, kur šobrīd ir uzstādīti āra trenažieri, lai veicinātu sportiskās aktivitātes visu vecumu grupām. Projekta laikā plānots uzstādīt lapeni, kurā būs galds ar soliem, kā arī novietot atpūtas soliņus blakus katram volejbola laukumam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Disku golfa laukums “Variņi” (Variņu pagastā)

Projekta laikā plānots izveidot disku golfa laukumu Variņu pagastā. Šis laukums sniegs iespēju vietējiem iedzīvotājiem un pārējiem novada iedzīvotājiem vairāk pavadīt aktīvi savu brīvo laiku dabā, vienlaikus apgūstot jaunas prasmes. Variņu pagasta tuvākā skolas teritorija un parks ir ideāla vieta disku golfa laukuma izveidei, jo tā ir viegli sasniedzama, sakopta un skaista.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.