Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Smiltenes novadā pārbūvēs trīs tiltus

Lai gan tautā sauktā Saltupu tilta, kas ir tilts pār Abula upi, pārbūves laikā iedzīvotājiem jārēķinās ar zināmām neērtībām, taču, remontdarbiem noslēdzoties, tas būs ērtāks un drošāks kā kājāmgājējiem, tā šoferiem. FOTO: NO SMILTENES NOVADA PAŠVALDĪBAS ARHĪVA

Rūpējoties par iedzīvotāju un ceļu satiksmes dalībnieku drošību, šomēnes Smiltenes novadā tiks uzsākti darbi pie trīs tiltu pārbūves – Saltupu tilta Smiltenē, Gatartas tilta Drustu pagastā un Rauzas tilta Palsmanes pagastā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

No 8. jūlija satiksmei tiks slēgts Saltupu ceļa posms 700 metru garumā no Meža ielas līdz Saltupiem, lai varētu uzsākt tilta pār Abula upi pārbūvi. Saltupu tilta pārbūvi veiks SIA “ACBR”.

“Būvdarbu laikā satiksmi organizēs pa apbraucamo ceļu. Gājēju satiksme pār upi tiks nodrošināta ārpus darba zonas visā būvdarbu laikā. Pēc plānoto būvdarbu pabeigšanas 2024. gada nogalē satiksme šajā ceļa posmā tiks atjaunota,” norāda Smiltenes novada pašvaldības būvinženieris Andris Jaunpetrovičs.

Viņš uzsver: “Visiem trim tiltiem ir bijusi tehniskā apsekošana, speciālisti ir secinājuši, ka primāri šiem tiltiem ir nepieciešami uzlabojumi. Visu trīs tiltu pārbūve nepieciešama, lai uzlabotu infrastruktūru, uzlabotu tiltu drošību un nodrošinātu iedzīvotājiem drošu un ērtu pārvietošanos. Līdz ar šī mēneša sākumu minētajās vietās ir uzsākti mobilizēšanās darbi, tiek iekārtoti būvlaukumi rekonstrukcijai iecerēto tiltu apkaimēs, uzstādītas drošības zīmes, notiek iedzīvotāju informēšana par apbraucamajiem ceļiem, lai iedzīvotājiem, kuri ikdienā izmanto šos tiltus, būtu skaidrība, kādu maršrutu ērtāk izvēlēties savās ikdienas gaitās, kamēr slēgti tilti.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pēc A. Jaunpetroviča paustā, jau nākamajā nedēļā plānots uzsākt darbus pie Gatartas tilta pārbūves Drustu pagastā un Rauzas tilta pārbūves Palsmanes pagastā uz autoceļa Āzīšu krusts–Rauza–Pidriķkalns. Arī šajās vietās būvdarbu laikā tiks slēgti tilti un satiksmi organizēs pa apbraucamo ceļu. Būvdarbu laikā tiks nodrošināta piekļuve objektiem blakus teritorijās. Satiksmes ierobežojumi plānoti līdz 2024. gada decembrim. Gatartas un Rauzas tilta pārbūvi veiks SIA “Ceļinieks 2010”.

Minēto trīs tiltu pārbūves darbi tiks realizēti par Smiltenes novada pašvaldības budžeta līdzekļiem.

“Būvprojekts tika izstrādāts jau pagājušajā gadā. Tika veikts arī iepirkums, bet, atverot pretendentu piedāvājumus, komisija secināja, ka pretendentu finanšu piedāvājumi pārsniedz pasūtītāja finanšu iespējas. Iepirkumu nācās pārtraukt, līdz ar to tika veikts jauns iepirkums, rezultātā gūstot izdevīgākus piedāvājumus par būvdarbu izmaksām,” pamato A. Jaunpetrovičs.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.