Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Uzbur lauku idilli Līgo svētku un Jāņu noskaņās

Jaunais vides dekors Smiltenes centrā jau pirmajās dienās iepriecinājis gan smilteniešus, gan pilsētas viesus un uzbur drīz gaidāmo Jāņu noskaņu. Zirga un kumeliņa darinātāja Dzintra Sābule (no kreisās) visiem svētkos novēl mīlestību, kas ir visa pamatā, bet Smiltenes novada pašvaldības teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Una Raiskuma – lustīgi nosvinēt ģimenes un draugu lokā un kārtīgi atpūsties.
FOTO: SANDRA PĒTERSONE

Kopš šīs nedēļas sākuma Smiltenes pilsētas centrā ir jauns vides objekts Līgo svētku un Jāņu noskaņās, kas piesaista garāmgājēju uzmanību, – cilvēki apstājas, priecājas, fotografē, iet tuvāk. Uzrunātie atzīst, ka viņiem šī kompozīcija raisa pozitīvas emocijas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirmo reizi Baznīcas laukuma malā kādu laiku mitināsies zirgs un kumeliņš, viņus no koka karkasa un siena pēc Smiltenes novada pašvaldības aicinājuma uzmeistarojusi smilteniete Dzintra Sābule. Vides objektu paspilgtina senlaicīgi koka rati, tos pašvaldībai aizdevusi kāda Launkalnes pagasta zemnieku saimniecība.

Līgo svētku un Jāņu noskaņu Smiltenes centrā, pie Jāņukalna un Atmodas ielas sākumā, iebraucot pilsētā no Silvas puses, rada arī stilizēti siena zārdi. Par tiem parūpējusies Smiltenes novada pašvaldības Saimnieciskā nodaļa.

Par to, kā Smiltenes centrā radīt Jāņu noskaņu, pašvaldības atbildīgie speciālisti sāka domāt jau agri pavasarī. “Nolēmām ar neliela vides dekora palīdzību radīt nelielu lauku idilli, jo zirgi un zirga rati daudziem asociējas ar laukiem un laukos pavadītu bērnību. Mērķis acīmredzot ir sasniegts, jo jau pirmajās dienās uzklausījām pozitīvas atsauksmes. Cilvēkiem šī kompozīcija raisa labas emocijas,” smaida Una Raiskuma, Smiltenes novada Saimnieciskās nodaļas teritorijas apsaimniekošanas speciāliste.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ar paveikto ir apmierināta arī Dzintra Sābule. “Kad kārtībā bija lielais zirgs, sēdēju mājās pie loga, skatījos uz viņu un nospriedu – ir labi. Pati sevi slavēju,” smaida Dzintra Sābule. Šī nav pirmā reize, kad viņa iepriecina smilteniešus un pilsētas viesus ar saviem darbiem. Pirms pāris gadiem Vecajā parkā gar pastaigu taku Abula upes krastā bija izvietoti no zariem darināti dažādi zvēriņi un putni, arī tie bija Dzintras roku darbs.

Sevi Dzintra nedēvē ne par floristi, ne par mākslinieci. “Tas ir mans gadiem ilgs vaļasprieks. Man patīk nevis veidot mazus pušķīšus, bet gan šādus lielus darbus, tas mani piesaista,” viņa atzīst sarunā ar “Ziemeļlatviju”.

Zirga un kumeliņa pamatā ir koka karkass, par izejmateriāliem Dzintra Sābule teic paldies uzņēmumam “Smiltenes koks”. Kad domājusi, no kādiem augiem vislabāk darināt krēpes un asti, bijusī kaimiņiene Selga ieteikusi vilkuvāļu lapas, un rezultāts bijis ļoti labs – šī auga krāsa harmonē ar sienu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pēc tam, kad jaunais vides objekts kādu laiku būs pabijis Smiltenes centrā, pašvaldība zirgu un kumeliņu pārvietos uz Veco parku, bet ratus atdos to saimniekiem.

Ir arī iecere līdz Smiltenes pilsētas svētkiem “Vasaras vakari Smiltenē”, kas notiks jūlija trešajā nedēļā, Vecajā parkā atjaunot vides dekorus – Dzintras Sābules darinātās zvēru figūras, informē Una Raiskuma. Ja kādam ir šim nolūkam vajadzīgie lokani, veseli bērza zari, tad Dzintra Sābule lūdz ar viņu sazināties “Facebook”, un viņa pati aizbrauks tiem pakaļ.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş