Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Gada balva vides aizsardzībā “Zaļā izcilība” aizceļo pie“PEPI RER” un “ZAAO”

“PEPI RER” un kompānijas “IGLU holding” valdes priekšsēdētājs Vigants Lesausks lepojas, ka viņa vadītais uzņēmums ir pamanīts starp tiem, kuriem tuva vides aizsardzība un rūp Latvijas vides kvalitāte un ilgtspēja. FOTO: ROBERTS BLAUBUKS

Atzīmējot Pasaules vides dienu Latvijā, 5. jūnijā svinīgā balvu pasniegšanas ceremonijā Valsts vides dienests sveica desmit “Zaļās izcilības” balvas laureātus no visas Latvijas. Viņu vidū SIA “PEPI RER” un SIA “ZAAO”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Zaļās izcilības” balvu saņēma uzņēmumi un sadarbības partneri, kas izcēlušies ar spēju visaugstākajā līmenī ievērot vides prasības un pēc savas iniciatīvas rīkojušies, lai samazinātu savas darbības ietekmi uz vidi.

“PEPI RER” saņēma balvu nominācijā “Zaļā izcilības balva ķīmiskajā rūpniecībā” par aprites ekonomikas principu īstenošanu rūpniecības procesos. “Lepojos ar “PEPI RER” un IGLU kolektīvu, kas ikdienā rada kvalitatīvus produktus ilgtspējīgā veidā! Mūsu uzņēmumam “Zaļās izcilības” balva ir ļoti būtiska atzinība paveiktajam. Turpinām veikt investīcijas vides saglabāšanā un ilgtspējīgu produktu ražošanā, lai Latvijas daba tiktu saudzēta un saražotie produkti kalpotu vairākas paaudzes. Pārstrāde ir mums svarīga arī no ekonomiskā viedokļa, tas ļauj mums samazināt izmaksas izejvielām. Esmu pateicīgs visam kolektīvam par nenogurstošām pūlēm un jaunām idejām, kā vēl vairāk un efektīvāk mēs varētu darboties,” laikrakstam atzina Vigants Le­sausks, “PEPI RER” un kompānijas “IGLU holding” valdes priekšsēdētājs.

Atgādināsim, ka uzņēmums ir lielākais polietilēna putu ražotājs Baltijā. Tiek ražoti iepakojuma materiāli, grīdas apakšklāji un IGLU bērnu rotaļu kluči. Izmantotais materiāls ir 100% pārstrādājams, ilgstoši lietojams. Ražošanas procesa atgriezumi un atkritumi tiek atkārtoti pārstrādāti, ražojot granulas, kas tiek izmantotas atkārtoti ražošanas procesā. Izmantojot otrreizēji pārstrādātus materiālus un būtiski samazinot atkritumu daudzumu, uzņēmums tiecas īstenot aprites ekonomikas principus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

SIA “ZAAO” balvu saņēma nominācijā “Zaļā izcilības balva atkritumu apsaimniekošanā” par vides mērķu īstenošanu atkritumu apsaimniekošanā.

“ZAAO attīstības pamatā vienmēr ir cilvēks ar savu attieksmi pret vidi, tās vērtībām. Šī balva ir augsts novērtējums par paveikto un lepnums katram uzņēmuma darbiniekam, jo tā apliecina, ka mēs ejam pareizajā virzienā uzņēmuma attīstībā un izaugsmē. Vienlaicīgi tas ir apbalvojums mūsu astoņām pašvaldībām par uzticēšanos, novērtēšanu un izcilo sadarbību. Ar sasniegto nekas nebeidzas, mēs turpināsim pilnveidoties, meklēt labākos risinājumus, lai saudzētu vidi un pasauli mums apkārt,” balvas pasniegšanas ceremonijā uzsvēra ZAAO valdes priekšsēdētājs Gints Kukainis.

Mūspusē zināmais uzņēmums nodrošina pilna cikla atkritumu apsaimniekošanu videi draudzīgā veidā. Aprites ekonomikas centrā “Daibe” ir veiktas būtiskas investīcijas vides mērķu īstenošanā. Pēdējo gadu laikā atklāti vairāki nozīmīgi infrastruktūras objekti – jauna atkritumu krātuve, jaunas infiltrāta attīrīšanas iekārtas un kā nozīmīgākais objekts – bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes rūpnīca.

Tikmēr kopš 2015. gada par izciliem sasniegumiem vides aizsardzībā apbalvoti jau vairāk nekā 100 uzņēmumi un sadarbības partneri, arī šogad izcilības balvas pasniegtas videi draudzīgākajiem rūpniecības, atkritumu apsaimniekošanas, ūdenssaimniecības, enerģētikas un citu jomu pārstāvjiem.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş