Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Veselības ministrs: “Svarīgi, lai pacients dabū kvalitatīvu pakalpojumu!”

Veselības ministrs Hosams Abu Meri tikšanās laikā ar mediju pārstāvjiem maijā informēja par šobrīd aktuālo procesu virzību un veselības aprūpes uzlabojumiem iedzīvotājiem, kā arī atbildēja uz jautājumiem.
Ministrs iesāka ar labām ziņām. “Ir vienošanās ar kolēģiem no Eiropas fondiem – nākamajā periodā būs papildu finansējums ģimenes ārstu praksēm, kuras grib uzsākt vai sadarboties kopā,” viņš sacīja un uzsvēra, ka galvenais mērķis – lai visas slimnīcas Latvijā būtu gatavas palīdzēt ar speciālistu jebkurā laikā.
Ir problēma ar cilvēku resursu
Runājot par izmaiņām šogad, līdz gada beigām notiek diskusija par slimnīcu profilu un speciālistu kartējumu.
“Mums ir problēma ar cilvēku resursu – tas nav noslēpums. Mēs redzam, ka ir, piemēram, vietas, arī slimnīcas, kur it kā uz papīra ir ķirurgs vai konkrēts speciālists, bet pēc būtības viņš ir vienu vai divas reizes mēnesī. Tāpēc mēs gribam sakārtot šo jautājumu, lai, ja ir pakalpojums, tad ir pakalpojums. Tad ir jābūt pacientam, ir jābūt ārstam, ir jābūt finansējumam. Mums nepieciešams, lai pakalpojumam būtu arī kvalitāte. To mēs redzam, tiekoties ar, piemēram, traumatologiem, ķirurgiem vai dzemdību speciālistiem. Daudzi ārsti vai speciālisti Rīgā sūdzas par nekvalitatīviem pakalpojumiem. Un tas ir ļoti būtiski! Ja cilvēku operē trīs reizes – piedodiet, tas arī nav pareizi. Operēt ārpus Rīgas, pēc tam vēl viena operācija, tad atkal jālabo Rīgā. Mēs tomēr ņemam vērā kvalitāti, speciālistu skaitu un arī slodzi. Šis jautājums līdz gada beigām ir jāpabeidz, tāpēc arī notiek diskusija gan ar slimnīcām, gan ar pašvaldībām, gan ar profesionālajām organizācijām. Paši sēdēs kopā pie galda un paši lems, kur kuram jābūt. Svarīgi, lai pacients dabū kvalitatīvu pakalpojumu! Pakalpojums uz papīra, ko pacients nesaņem vai saņem sliktu, tas ir vēl sliktāk,” sacīja veselības ministrs.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Ziemellatvija.lv abonementu:

"Ziemellatvija.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē Ziemellatvija.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Ziemellatvija.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş