Līdaka alū ar šampinoniem. Viena līdaka, gaišais alus, viens liels burkāns, viens liels sīpols, pētersīļi, trīs ķiploka daiviņas, trīs lauru lapas, krējums, milti, citrons, šampinjoni, piecas karotes sviesta, sāls, pipari.
Līdaka alū ar šampinoniem
Viena līdaka, gaišais alus, viens liels burkāns, viens liels sīpols, pētersīļi, trīs ķiploka daiviņas, trīs lauru lapas, krējums, milti, citrons, šampinjoni, piecas karotes sviesta, sāls, pipari.
Notīrītu un izķidātu, bet gareniski nepārgrieztu līdaku sadala pakavveidīgās porcijās šķērsām pāri mugurkaulam, apsāla, pārkaisa ar pipariem un noliek aukstumā nostāvēties.
Kamēr zivs atdziest, notīra saknes, sīpolu un ķiplokus, ieliek kastrolī, pielej alu, mazliet ūdens un apmēram pusstundu pavāra. Tad buljonā ieliek līdakas porcijas un vāra apmēram pusstundu. Pēc tam izņem un kārto tīrā traukā. Tad buljonu izkāš, iebiezina ar krējumu un miltiem, pievieno citrona sulu, liek uzvārīties un uzlej uz līdakas porcijām. Uzliek vāku un noliek siltumā nostāvēties. Pasniedz dekorētu ar citrona šķēlītēm, baltmaizes grauzdiņiem un ceptiem šampinjoniem.
Dārzeņu sautējums ar zivi
300 g zivs filejas, trīs četri vidēji tomāti, neliels cukini, sarkanais sīpols, trīs ķiploka daiviņas, eļļa cepšanai, pustējkarote timiāna, tējkarote sāls, ceturtdaļa tējkarotes maltu melno piparu, svaigi pētersīļi.
Zivi sagriež strēmelēs. Tomātus sagriež daiviņās. Cukini sadala apmēram 2×2 cm gabaliņos. Sīki sagriež sīpolu, sasmalcina ķiplokus. Pannā ar augstām malām sakarsē eļļu. Dārzeņus nedaudz apcep, līdz tomāti kļūst mīksti. Pievieno zivi, timiānu, sāli un piparus. Ēdienu sautē, līdz zivs kļūst mīksta. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
Karpa pikantā mērcē
Karpa, sāls, garšaugi, sīpoli, puslitrs gaišā alus, glāze sarkanvīna, sviests, milti, skābi gurķi, sardele, maurloki, dilles.
Karpu notīra un sagriež porcijās. Kastrolī uzvāra mērenu sālsūdeni. Tajā saliek karpas porcijas, notīrītus un sagrieztus visus garšaugus un lielāku sīpolu. Pielej gaišo alu, glāzi sarkanvīna, uzliek vāku un vāra, kamēr zivs kļūst mīksta.
Novārīto karpu uzmanīgi kārto cepešpannā. Buljonu iebiezina ar sviestu un miltiem. Pirms mērce gatava, smalki sagriež skābo gurķi, sardeli, lociņus un dilles. Visu pievieno vārītajām karpas porcijām un pārlej ar mērci. Uzliek vāku un noliek siltumā nostāvēties. Vislabāk pasniegt ar vārītiem kartupeļiem, kurus apkaisa ar zaļumiem.
No interneta