Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Lielā platībā dedzis atpūtnieku iecienīts mežs


Foto: pexels.com

5. maijā Valkas novada Zvārtavas pagastā dzēsts šogad lielākais meža ugunsgrēks. Netālu no atpūtnieku iecienītā Cepurītes ezera izdeguši 14,49 hektāri pieauguša meža.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Valsts meža dienests informē, ka ugunsgrēks izcēlies iespējamas cilvēka darbības rezultātā. Brīvdienās mežā uzturējās liels atpūtnieku skaits, kā arī konstatēti vairāki mehāniskie transportlīdzekļi, kas neatļauti brauca pa meža teritoriju ārpus ceļiem.

Arī Kārķu, Ērģemes, Vijciema, Valkas un Zvārtavas pagastu pārvalžu vadītāja vietas izpildītājs Pēteris Pētersons pieļauj, ka plašais un postošais ugunsgrēks izcēlies cilvēku neuzmanības dēļ. Cepurītes ezera krastā ir ierīkota atpūtas vieta, bet ugunsgrēks izcēlās ezera otrā krastā. Lai nodzēstu ugunsgrēku, Valsts meža dienestam palīgā steidzies zemnieku saimniecības “Pļavnieki” īpašnieks Jānis Ziemiņš, kurš piegādājis ūdeni.

“Ziemeļlatvija” atgādina, ka aizvadītajā piektdienā, 3. maijā, Latvijā sākās meža ugunsnedrošais periods, kurā noteikti aizliegumi un ierobežojumi. Par to neievērošanu var piemērot administratīvo, civiltiesisko un arī kriminālatbildību. Statistika liecina, ka kopš meža ugunsnedrošā perioda sākuma dzēsti jau seši meža ugunsgrēki, kuros izdeguši 17,04 hektāri meža zemes. Kopumā šogad reģistrēti 23 meža ugunsgrēki, kuros izdedzis 19,01 hektārs meža platību.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

UZZIŅAI

Meža ugunsnedrošajā laikposmā visiem iedzīvotājiem, uzturoties mežos un purvos, ir aizliegts:

• nomest degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus vai citus
priekšmetus;

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• kurināt ugunskurus, izņemot īpaši ierīkotās vietās, kas nepieļauj uguns izplatīšanos ārpus šīs vietas;

• atstāt ugunskurus bez uzraudzības;

• dedzināt atkritumus;

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa mežu un purvu ārpus ceļiem;

• veikt jebkuru citu darbību, kas var izraisīt ugunsgrēku.

Avots: Valsts meža dienests

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş