Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Kā garšīgi apēst vārītās Lieldienu olas

Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija – Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas. Un tad rodas jautājums – ko lai iesāk ar visu šo vārīto olu daudzumu? Ārā mest īsti neļauj sirdsapziņa un ģimenes budžets.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā garšīgi un interesanti pagatavot vārītās Lieldienu olas, piedāvā “Lidl” garšu speciālisti, kas iedvesmojušies ne tikai no jaunā recepšu portāla “Lidl Virtuve”, bet arī no savām personīgajām pieredzēm, piedāvājot 5 garšīgas receptes Lieldienu maltītēm.

  1. Avokado un olu sendvičs

Gatava avokado svaigā garša, kas papildināta ar svaigām, aromātiskām dillēm un maigām sinepēm, lieliski sader ar tunci, vārītām olām un kraukšķīgiem pilngraudu tostermaizes grauzdiņiem. Šī ātri un vienkārši pagatavojamā sviestmaize ir ideāla uzkoda un labi izskatīsies arī tavā Instagram kontā.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 cieti vārītas olas

8 šķēles “Tastino” pilngraudu maizes

80 g “Nixe” tunča

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 avokado

4 selerijas kāti

1 buntīte diļļu vai citu zaļumu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 ēdamkarote “Duc De Coeur” Dižonas sinepju

daži pilieni sarkano piparu mērces

Pagatavošana

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kamēr pilngraudu maizes šķēles grauzdējas uz pannas, gatavos avokado sasmalcini ar dakšiņu. Seleriju un dilles smalki sakapā ar nazi. Visu sajauc, pievieno sinepes, sāli, piparus un sarkano piparu mērci. Iegūto krēmu smērē uz grauzdiņa, pārklāj ar tunča gabaliņu un sagrieztām olām. Visu noslēdz ar otro grauzdiņa šķēli. Labu apetīti!

  1. Olas skotu gaumē

Šis ir mazliet neparastāks veids, kā izmantot vārītas olas, “noslēpjot” tās gardā maltās gaļas garoziņā. Ideāli, ja tev mājās ir friteris, bet noderēs arī katliņš. Kraukšķīga un sātīga recepte, kas veidos kārtīgas brīvdienu maltītes pamatu.

Sastāvdaļas 4 porcijām

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Vita D’or” saulespuķu eļļa fritēšanai

4 vārītas olas

2 svaigas olas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

250 g svaigās jauktās maltas gaļas

60 g sīpolu

4 ēdamkarotes rīvmaizes

2 ēdamkarotes “Belbake” kviešu miltu

1 tējkarote “Duc De Coeur” sinepju

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Sīpolus nomizo un smalki sagriez. Bļodā liec svaigu jaukto malto gaļu, pievieno sagrieztos sīpolus, pusi rīvmaizes, vienu jēlu olu, sinepes, sāli un piparus un visu samīci.

Pēc tam nolobi vārītās olas. Maltās gaļas masu sadali četrās daļās un apviļā ap vārīto olu, izveidojot tai gaļas kažociņu. Pēc tam šīs olas apviļā miltos, tad sakultā olā un visbeidzot rīvmaizē. Šādi sagatavotās olas fritē apmēram 5 minūtes 160 grādus karstā eļļā, kamēr izveidojas kraukšķīga garoziņa.

  1. Krēmīgie kartupeļu un olu salāti

Šī vienkāršā kartupeļu un olu salātu recepte ir ideāli piemērota pāri palikušo vārīto kartupeļu un olu izlietošanai. Ar jogurta bāzes mērci tā ir lieliska alternatīva ogļhidrātiem bagātajai majonēzes versijai. Tāpēc šie salāti ir brīnišķīgi krēmīgi un neticami garšīgi!

Sastāvdaļas 2 porcijām

2 vārītas olas

500 g vārītu kartupeļu

1 sauja “Freshona” marinētu dārzeņu pēc izvēles

150 g “Pilos” jogurta bez piedevām

1 ēdamkarote etiķa

1/2 tējkarote “Duc De Coeur” sinepju

1-2 ēdamkarotes smalcinātu pētersīļu, diļļu, lociņu

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Te ļoti labi noderēs vārītie kartupeļi, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas. Kartupeļus un olas sagriež plānās šķēlēs, liek bļodiņā, pievieno smalki sagrieztos marinējumus.

Mērcei sajauc jogurtu ar etiķi un sinepēm, pēc garšas pievieno sāli, piparus un sasmalcinātos garšaugus – pētersīļus, dilles un lociņus.

Mērci pārlej pārējām sastāvdaļām un kārtīgi samaisi. Salāti garšos vislabāk, ja ļausi tiem ledusskapī ievilkties vismaz stundu. Te garšos vēsi un viegli.

  1. Avokado salāti ar brokoļiem, gurķi un olu

Atsvaidzinoši un sātīgi – avokado salāti ar brokoļiem, gurķi un vārītu olu – var būt lieliska pēcsvētku pusdienu maltīte veselīga uztura cienītājiem.

Sastāvdaļas 1 porcijai

2 vārītas olas

½ brokoļa

1 avokado

½ svaiga gurķa

neliela buntīte diļļu

1 ēdamkarote svaiga citrona vai laima sulas

1 ēdamkarote “Primadonna” olīveļļas

1 ēdamkarote “Pilos” skābā krējuma

šķipsniņa cukura

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Sagriez brokoli kumosa lieluma gabaliņos un tvaicē 7 minūtes (vai noblanšē nedaudz īsāku laiku). Tikmēr sagriez avokado līdzīga izmēra gabaliņos, gurķi sagriez šķēlītēs un smalki sakapā dilles. Vārītās olas sagriez daiviņās. Salātu bļodā kārto brokoļus, gurķi, avokado un olu. Mērci pagatavo, sajaucot dilles, citrona vai laima sulu, olīveļļu, krējumu, cukuru, sāli un piparus. Pārlej mērci salātiem un kārtīgi samaisi.

  1. Siltie olu un svaigo dārzeņu salāti

Kā zināms, olās ir daudz svarīgu vitamīnu un noderīgu uzturvielu, piemēram, tās ir bagātas ar D vitamīnu, folijskābi un dzelzi. Tikmēr paprikā ir pat vairāk C vitamīna nekā apelsīnā! Tādēļ šie olu un dārzeņu salāti būs vienlaikus gardi un ļoti veselīgi!

Sastāvdaļas 1 porcijai

2 vārītas olas

½ cukini

100 g ķiršu tomātiņu

1 dzeltenā paprika

1 sarkanā paprika

1 mazs sīpols

2 ēdamkarotes “Primadonna” olīveļļas

Zaļumi pēc izvēles

Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

Sagriez visus dārzeņus un pāris minūtes apcep uz pannas. Sagriez vārītās olas daiviņās. Tomātiņus griez uz pusēm. Visu kārto bļodiņā un pārkaisi ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Salāti ir ēšanai gatavi!

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.