Sestdiena, 6. decembris
Nikolajs, Niklāvs, Niks, Nikola
weather-icon
+5° C, vējš 1.34 m/s, DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Ābolu laiks - arī virtuvē 

Smiltenes tehnikuma skolotāja Ilvija Biržmane jau daudzus gadus cep gardu ābolkūku un tās recepti ieteic izmantot arī citiem saldummīļiem.

Pavasarī ābolu vietā šai kūkai izmanto rabarberus.

Vajadzīgās sastāvdaļas: margarīns (“EVE”) – 500 grami; septiņas olas; 0,5 kilogrami cukura; 800 grami līdz viens kilograms miltu; cepamais pulveris (pustējkarote); vaniļas cukurs, āboli.

Margarīnu saputo ar 250 gramiem cukura un vaniļas cukuru. Pa vienam liek klāt olu dzeltenumus, tad  –  izsijātus miltus un cepamo pulveri. Samīca mīklu.

Mīklu sadala uz pusēm. Vienu daļu liek saldētavā. Otru pusi izklāj uz cepampannas plānā kārtā (apakšā var palikt cepampapīru). Mīklas maliņas veido uz augšu gar pannas malām.

Ābolus sagriež šķēlītēs. Pārber ar daļu atlikušā cukura un liek uz mīklas.

Kopā ar pārējo cukuru saputo olas baltumus stingrās putās un pārlej āboliem.

Kūkai uzrīvē saldētavā ielikto mīklu.

Cep cepeškrāsnī mērenā temperatūrā 50 minūtes.

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.