Latvijas svētku nedēļā, no 13. līdz 17. novembrim, pusdienu restorāni un ēdnīcas “Daily” organizē tematiskās dienas “Mūsu Latvijas garšas”, aicinot pamanīt Latvijas nacionālo garšu un produktu daudzveidību. Šis pasākums vienos 129 ēdināšanas vietas – 55 skolas, 54 bērnudārzus un 20 pusdienu restorānus Rīgā, Mārupē, Jaunmārupē, Ikšķilē, Tīnūžos, Ogrē, Ogresgalā, Lielvārdē, Jūrmalā, Ādažos, Kadagā, Saulkrastos, Zvejniekciemā, Strenčos, Olainē, Baldonē, Piņķos un Liepājā.
Katras dienas ēdienkarte tiks veidota, akcentējot garšas un tradīcijas, kas piemīt kādam Latvijas kultūrvēsturiskajam novadam, atspoguļo tā kulināro bagātību un atklāj recepšu daudzveidību. Pirmdien ēdienkarte tiks veltīta Kurzemei, otrdien Sēlijai, trešdien Latgalei un ceturtdien – Zemgalei. Garšu nedēļa noslēgsies ar Vidzemes piedāvājumu 17. novembrī.
Izglītības iestāžu ēdnīcas piedāvās tradicionālus latviešu virtuves ēdienus, kas būs integrēti gan kompleksajā pusdienu piedāvājumā, gan arī kā izvēles iespējas. Skolās un pusdienu restorānos papildus īpašajai ēdienkartei plašākā sortimentā būs pieejami vietējo ražotāju produkti.
Uzņēmuma valdes loceklis Guntis Bredovskis par projektu pastāsta vairāk: “Mēs patiešām varam lepoties un lepojamies ar Latvijas ražotājiem un zemniekiem! Pirmssvētku nedēļa ir labs laiks, lai pievērstu uzmanību tam, kāda nozīme ir vietējo uzņēmumu un zemnieku ražotajai produkcijai, lai mēs visi varētu ēst veselīgu, sabalansētu ēdienu. Ar šo akciju “Mūsu Latvijas garšas” mēs vēlamies aicināt katru padomāt, kas ir mana Latvijas garša, pēc kuras ilgojamies, esot ārpus Latvijas, un kura liek mums katram sajusties kā mājās.”
Projekts notiek sadarbībā ar teju 40 audzētājiem, mājražotājiem un ražotājiem, kuru produkti tiks izmantoti nedēļas ēdienkartē. Ražotāji pārstāvēs visus piecus Latvijas novadus.
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Lauku attīstības nodaļas vadītāja Elīna Ozola pauž gandarījumu par sadarbību novadu garšu projekta realizācijā un norāda uz to, kādēļ būtu svarīgi, lai zinām, ko ēdam un apzināta izvēle par labu Latvijas zemnieku un ražotāju produktiem kļūtu par ikdienas paradumu. “Vietējā pārtika nav tikai ēdiens, tas ir arī stāsts par ekonomiku, kultūru, sabiedrību, vidi un drošību. Bērniem un jauniešiem ēdienreizei skolā nebūtu jābūt tikai pusdienu pārtraukumam vai garākam starpbrīdim, bet vienai no svarīgākajām mācību “stundām” dienā, kuras laikā arī izzināt, kā ēdiens tapis, no kādām izejvielām, kurš to audzējis un kurš gatavojis, kā veidojas garšas no dažādiem Latvijas novadiem.”
Projekts “Mūsu Latvijas garšas” tiek realizēts ciešā sadarbībā ar projektu “Novada garša”, kuru īsteno Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs. Vairāk informācijas par to iespējams iegūt www.novadagarsa.lv.
Vairāk informācijas par projektu var uzzināt pie Gunta Bredovska, zvanot 67205599 vai rakstot uz e-pastu medijiem@balticrest.com
Daily ir Baltijā lielākais bērnudārzu un skolu ēdināšanas un pusdienu restorānu zīmols, kas radīts Latvijā 2011. gadā un nodrošina ēdināšanas pakalpojumus vairāk nekā 300 vietās Latvijā un Igaunijā. Daily vīzija ir sabiedrība, kurā garšpilna un spēcinoša maltīte ir ikviena cilvēka neatņemamas tiesības un kurā tiek novērtēts godprātīgs darbs.
Reklāma