Kārķos. Labu panākumu savā jomā ir guvis pagasta zemnieku saimniecības “Dzintari” biškopis Igors Ignatjevs.
Pagājušās nedēļas nogalē Jaunjelgavas novada Staburaga pagastā notikušajā Latvijas biškopju saietā Igora saimniecībā iegūtais medus tika atzīts par visgaršīgāko.I. Ignatjevs “Ziemeļlatvijai” atklāja, ka garšīgu medu var iegūt tikai sadarbībā ar bitēm un dabu. “Es strādāju vienīgi ar bioloģiskās saimniekošanas metodēm, raugoties, lai manai saimniecībai apkārtējā vide netiktu piesārņota. Liela nozīme ir arī tam, ka “Dzintari” atrodas Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā. Tā tomēr ir teritorija, kur vairāk uzmanības pievērš ekoloģijai, jo būtība ir viena – jo saudzīgāk cilvēks sadarbosies ar dabu un ļaus tai veidoties pēc pašas principiem, jo garšīgāks būs medus. Es netiecos pēc kvantitātes, bet pēc kvalitātes. Piemēram, Austrālijā medu ievāc visu gadu, bet garšas ziņā tas atpaliek no Latvijā iegūtā. Pie mums vasaras ir īsas, tādēļ jācenšas, lai medus būtu iespējami vērtīgāks. Tad tas arī labi garšos,” apliecina I. Ignatjevs.Konkursā par garšīgāko medu tika vērtēti 94 paraugi no visiem Latvijas novadiem. Šogad biškopju vasaras saietā piedalījās 1500 dalībnieki. Viņu vidū bija arī viesi no Baltkrievijas.I. Ignatjeva medu ir iecienījuši klienti ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Medu pasūta pat no Austrālijas un Amerikas.Biškopjiem vasaras saiets ir ievērojamākais gada notikums. Pasākumā satiekas lielākā daļa nozares pārstāvju, lai pārrunātu visas ar profesionālo darbību saistītas aktualitātes.
Visgaršīgākais medus – Kārķos
00:00
23.07.2013
91