Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

“Smiltenes siers” prestižā konkursā novērtēts ar zelta medaļu

Akciju sabiedrībā “Smiltenes piens” ražotais “Smiltenes siers” šomēnes saņēmis augstu novērtējumu – zelta medaļu prestižajā pārtikas kvalitātes konkursā “The Baltic Taste Award 2023”, kas notika pirmo reizi Baltijā – izstādē “Riga Food 2023” Rīgā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Konkursam tika iesniegti 102 produkti vairākās kategorijās, tos vērtēja starptautiska žūrija no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas: šefpavāri, dzērienu speciālisti un pārtikas tehnologi ar lielu pieredzi šajā jomā.

Apliecinājums augstai kvalitātei

Organizatori uzsver, ka “The Baltic Taste Award” iegūtās medaļas liecina par produktu augstu kvalitāti, kas ēdināšanas uzņēmumiem, uzticoties profesionāļu viedokļiem, ļaus ieviest savās ēdienkartēs kvalitatīvus un izcilus produktus. Savukārt ikvienam patērētājam marķētie produkti dos iespēju vieglāk orientēties plašajā piedāvājumā un izvēlēties izcilākos savai ikdienai un svinībām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

AS “Smiltenes piens” ražotais “Smiltenes siers” ieguva zelta medaļu kategorijā “Piens un piena produkti”.

“Mums ir ļoti liels prieks un gandarījums, esam lepni, ka šajā konkursā ieguvām zelta medaļu, vēl jo vairāk tāpēc, ka žūrijas komisijā bija Latvijas labākie šefpavāri un viņu Lietuvas un Igaunijas kolēģi. Šis ir šefpavāru vērtējums,” uzsver AS “Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja Ilze Bogdanova.

Viņa atgādina, ka “Smiltenes siers” sākotnēji tika veltīts Smiltenei tās 100. dzimšanas dienā – kā uzņēmuma “Smiltenes piens” dāvana pilsētai lielajā jubilejā, ko tā nosvinēja 2020. gadā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pakāpeniski siera ražošanas tehnoloģija tika noslīpēta un pilnveidota, attiecīgi zelta medaļu ieguvis tagad ražotais “Smiltenes siers”, kas ir nogatavināts speciālos maisos 12 mēnešus un ir ar bagātīgāku garšu un plašāku pielietojumu, nekā bija sākotnēji paredzēts.

Pamats jaunām siera šķirnēm

Ilze Bogdanova uzsver, ka zelta medaļa “Smiltenes sieram” ir uzņēmuma kolektīva darba rezultāts, un teic paldies visiem šī siera ražošanas un nogatavināšanas procesā iesaistītajiem AS “Smiltenes piens” darbiniekiem, it īpaši meistarei Vitai Puriņai. “Vita seko līdzi visam procesam un to kontrolē, viņa ir cilvēks, kurš deg par to, ko dara,” uzsver AS “Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savu “Smiltenes sieru” uzņēmums “Smiltenes piens” arī eksportē. Savukārt Latvijā to novērtē ne tikai pircēji veikalos, bet arī HoReCa jeb viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas nozare.

Uzņēmums piedāvā iegādāties “Smiltenes sieru” arī gan sagrieztu šķēlītēs, gan rīvētu, līdz ar to sieru ērti izmantot, gatavojot salātus, salātu mērces, piemēram, Cēzara salātiem, un citus ēdienus.

“Šī siera bagātīgā, pilnā garša to atļauj. No “Smiltenes siera” tālāk esam attīstījuši citu siera šķirni – “Franču sieru”,” stāsta Ilze Bogdanova.

Šo sieru uzņēmums pagaidām ražo mazās partijās, tas nopērkams tikai Smiltenē.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.