Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Loading Notikumi

« Visi Notikumi

  • Šis notikums ir pagājis.

Apē – Pierobežas rudens gadatirgus

24.09.2023 / 09:00 - 14:00

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau daudzus gadus Apē pavasarī un rudenī noris tradicionālie pierobežas gadatirgi, kas pulcē simtiem tirgotāju un tūkstošiem pircēju gan no Latvijas, gan Igaunijas.

Tirgošanās no pulksten 9.00 līdz 14.00 kā ierasts notiks Avotu, Ganību, Skolas un Stacijas ielās un pilsētas estrādes teritorijā.

Tirgu ir iecienījuši ne vien pircēji, bet arī pārdevēji, kuri pie mums brauc gadu no gada un piesakoties izsaka vēlmi tirgoties tajā pašā vietā, kur iepriekš. Maksimāli mēģināsim tirgotāju izkārtojumu organizēt tādu, kāds tas bijis iepriekšējos tirgos. Tirgotāju ir daudz, un katru reizi tomēr izkārtojums mazliet mainās, bet kā ierasts pārtikas un amatniecības preču tirdzniecības teritorijas būs divās vietās – gan pie bērnudārza, gan pilsētas centrā. Stādi un dārzeņi kā ierasts būs estrādē un parkā, bet rūpniecības preces – Ganību un Avotu ielās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tirgus apmeklētājus aicinām savus transportus novietot maksimāli tuvu tirgum izvēloties mazās šķērsielas gan pilsētas centrā, gan pie estrādes teritorijas.

Šoruden sadarbībā ar biedrību “Radošo Ideju centrs”, organizēsim arī kultūras programmu, kas bagātinās un dažādos dienu Apē. Šis gads mums ir Dziesmu un Deju svētku zīmē, tādēļ dejos Apes vidējās paaudzes deju kopa “Metenis”, senioru deju kopa “Vēlreiz” no Alsviķiem, kapela “Ope”, amatiermākslas kolektīvi no Jaunpiebalgas. Var teikt, ka kolektīvi jauno rudens sezonu iesāks tieši gadatirgū ar jautriem dančiem un dziesmām priecējot pircējus un pārdevējus. Neiztrūkstoši tirgū muzicēs arī Apes pūtēji, kas tirgum piešķir īpašu noskaņu un šarmu. Koncerts pie Apes amatu mājas sāksies pulksten 12.00.

Pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020.gadam projekta Nr. LVIII-055 “No Hobija uz Biznesu” ietvaros gadatirgū tiek atbalstīta ne tikai kultūras programma, bet arī būs iespēja radoši darboties Apes amatu mājā, kura apmeklētājiem būs atvērta no pulksten 11.30. Tirgū piedalīsies arī projektā iesaistīto pašvaldību Valkas, Valmieras, Balvu, Smiltenes un Ludzas novadu amatnieki un mājražotāji. Varēs nopirkt, piemēram, koka izstrādājumus, produktus no čili, saldumus, ievārījumus, sīrupus, maizi, marinējumus, ziepes, tējas, būs arī tradicionālie amatniecības darbi, adījumi un tamborējumi. Dienu pirms, 23.septembrī, projektā partneri aizvadīs Apē izzinošu dienu, diskutējot par to kā strādāt gudrāk nevis smagāk, iepazīstot šovasar atklāto amatu māju un tiekoties ar amatnieku studijas “Ape” dalībniecēm, pieredzē dalīsies Dana Poļaka, zīmola “Robby dizains” radītāja, iepazīsim zīmola “Zīle” radītājas Aivas Zīles darbus un tiksimies ar biedrības “Radošo Ideju centrs” dalībniecēm.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Rudens gadatirgus Apē ir neatņemama tradīcija jau 17 gadus. Sākumā tas bija vien ar dažiem tirgotājiem, kas tika uzrunāti un aicināti piedalīties, bet nu tas ir pārvērties par īstām tirgus lustēm, kurās katrs var atrast sev vajadzīgo, un satikties ar sen neredzētiem draugiem un paziņām.

Uz tikšanos Apē!

Ilva Sāre, Apes tautas nama vadītāja

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Smiltenes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

Detaļas

Datums:
24.09.2023
Laiks:
09:00 - 14:00
Notikums Kategorijas:

Vieta

Apē

Reklāma

Atbildēt

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş