Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Aicina apmeklēt Zvārtavas pili

Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros sestdien, 9. septembrī, interesenti aicināti apmeklēt Zvārtavas pili, kas atrodas Gaujienas pagastā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šajā dienā pulksten 12 notiks ekskursija mākslinieces Māras Kārkliņas vadībā. Viesiem būs iespēja iepazīt Zvārtavas pili, tās vēsturi un apskatīt pils telpās izstādītās glezniecības, tēlniecības, porcelāna un tekstilmākslas ekspozīcijas. Savukārt no pulksten 12 līdz 15 būs apskatāma arī mākslinieces Kristīnes Kārkliņas darbu ekspozīcija.

Zvārtavas pils ir biedrības “Latvijas Mākslinieku savienība” Starptautiskais mākslas un izglītības centrs un Latvijas Mākslinieku savienības muzeja radošā filiāle. Pils oriģinālā substance ir veiksmīgi saglabāta, bet īpaši jāakcentē neogotikas interjers, kas Latvijas muižu arhitektūrā ir unikāls. Kopš 1970. gada Zvārtavas muižas komplekss ar pili, saimniecības ēkām, dzirnavām un parku pieder Latvijas Mākslinieku savienībai, kas šeit rīko mākslas izstādes, simpozijus, akcijas un ikgadējos pasākumus: “Lielā Talka”, “Muzeju nakts”, “Baltā nakts”, “Leģendu nakts” un citas aktivitātes. Šobrīd pils interjerā eksponēts 20. gadsimta 70.‒80. gadu mākslinieku ‒ Egila Rozenberga, Ainas Muzes, Igora Vasiļjeva, Induļa Zariņa, Imanta Vecozola, Birutas Delles un vēl citu ‒ radošais sniegums ar interesantiem izteiksmes veidiem un vizuāliem tēliem.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.