Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Pašvaldība piešķirs līdzfinansējumu bērnudārzā netikušu bērnu uzraudzītājiem

Foto: pixabay.com

Šomēnes 7. martā spēkā stājās jauni Smiltenes novada pašvaldības saistošie noteikumi par kārtību, kādā pašvaldība piešķir līdzfinansējumu privātu bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem (tās var būt auklītes, mazuļa radinieki, citi cilvēki, kuri reģistrējušies Bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistrā un kuri atbilst noteiktajām prasībām).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jauno noteikumu mērķis ir atbalstīt vecākus, kuri savu bērnu reģistrējuši pirmsskolas izglītības programmas apguvei kādā no pašvaldības izglītības iestādēm, taču vietas trūkuma dēļ bērns tajā nav uzņemts. Pašvaldība cer, ka, pateicoties šiem noteikumiem, mazināsies rindas uz Smiltenes novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm un tiks atbalstīti jaunie vecāki, jo viņi varēs labāk sabalansēt darba un ģimenes dzīvi laikā, kad bērnu nav iespējams atstāt pašvaldības nodrošinātā  dārziņā.

Noteikumu izstrādes iniciatore ir  Smiltenes novada Izglītības pārvalde. “Vēlējāmies mazināt slogu uz pirmsskolu, jo jaunu pirmsskolas izglītības iestādes ēku pēkšņi neuzbūvēsim, turklāt pēc kādiem 10 gadiem tas vairs nebūs aktuāli demogrāfiskās situācijas dēļ,” skaidro Smiltenes novada Izglītības pārvaldes vadītājs Edgars Roslovs.

Atbalsts attiecas uz bērniem, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Smiltenes novada administratīvajā teritorijā. Šajā teritorijā deklarētai jābūt arī vismaz viena vecāka vai likumiskā pārstāvja dzīvesvietai. Līdzfinansējumu var saņemt no bērna pusotra gada vecuma līdz obligātās apmācības pro­grammas uzsākšanai. Pakalpojuma summa tiks segta tādā apmērā, kas atbilst izdevumiem par vienu bērnu tajā pirmsskolas izglītības iestādē, kurā bērns ir reģistrēts, kas atrodas pēc iespējas tuvāk bērna deklarētajai dzīvesvietai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai būtu iespējams finansēt bērna uzraudzības pakalpojumu, tā sniedzējam jāatbilst konkrētiem kritērijiem: jābūt reģistrētam Bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistrā; jāspēj sniegt atbalsts pirmsskolas izglītības programmas apgūšanai ģimenēs; jābūt noslēgtam līgumam ar bērna vecākiem vai likumisko pārstāvi; jāspēj nodrošināt bērnu uzraudzīšanas pakalpojumu ilgāk nekā  četras stundas dienā, sadarbojoties ar Smiltenes novada Izglītības pārvaldi vai citu tās nozīmētu izglītības iestādi; jābūt spējīgam pakalpojuma sniegšanas laikā nodrošināt attiecīgajā vecumposmā paredzēto izglītības programmas apguvi. Cilvēks, kurš sniegtu tādu pakalpojumu, mazuļa vecākiem jāmeklē pašiem.

Dokumentus par finansējuma piešķiršanu jāiesniedz Smiltenes novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, kas pieņem lēmumu par tā saņemšanu. 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.