Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Skrien pēc veselības, prieka un azarta

Visjaunākajā zēnu grupā kopvērtējumā uzvarēja sešgadnieks, Smiltenes bērnudārza “Pīlādzītis” audzēknis Eduards Kalvītis (no kreisās). Otrais ātrākais bija septiņgadnieks, Smiltenes vidusskolas 1.d klases skolnieks Krišjānis Zariņš (blakus). Trešo vietu izcīnīja Reinis Šilovs (nebija klāt apbalvošanas ceremonijā). Lai uzvarētu, jāskrien ļoti ātri un vēlams trenēties, kaut pagalmā futbolu spēlējot, stāsta zēni. Foto: Sandra Pētersone

Skriešanas seriāls “Tepera takas”, kurā var piedalīties ikviens Smiltenes novada un apkārtējo novadu iedzīvotājs, kļūst arvien populārāks.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šī gada sezonā viena, trīs vai piecu kilometru distancēs Smiltenes piepilsētas mežā pie kartinga trases devās pavisam 350 skrējēju, sākot no maziem bērniem līdz senioriem.

Palīdz “neizdegt” darbā

Visās 10 kārtās (sešās maijā un jūnijā un četrās septembrī ceturtdienu vakaros) startēja 60 fizisko aktivitāšu cienītāji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Smiltenes novada sporta centra vadītājs Guntars Markss gandarīts atzīst, ka skriešanas seriālā “Tepera takas 2021”, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir vērojams dalībnieku skaita kāpums. It īpaši vairāk kļuvis to skrējēju, kuri piedalījušies visās kārtās. Savukārt teju 40 “Tepera taku” dalībniekiem līdz tam pietrūcis pavisam maz, – viņi skrējuši astoņās vai deviņās kārtās.

Skriešanas seriāla “Tepera takas 2021” apbalvošanas ceremonijā, kas aizvadītajā ceturtdienā notika ierastajā starta un finiša vietā, balvas saņēma ne tikai pirmo triju vietu ieguvēji katrā vecuma grupā, bet arī tie skrējēji, kuri bija piedalījušies visās 10 kārtās.  

Balvas sportistiem pasniedza Guntars Markss un uzņēmējs Andris Lanka, kura uzņēmums SIA “ASE” ir viens no  “Tepera taku 2021” atbalstītājiem. Turklāt Andris Lanka arī pats skrēja “Tepera takās” garāko, piecu kilometru distanci, kopvērtējumā savā V55 grupā izcīnīja 2. vietu un šogad piedalījās visās 10 kārtās, mērķtiecīgi ieplānojot tam laiku.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

SIA “ASE” valdes priekšsēdētājs atzīst, – regulāras fiziskas aktivitātes ļoti palīdz. “Ja visu laiku būsi uzņēmējdarbībā, biznesā, tad agri vai vēlu izdegsi. Es pats tam esmu izgājis cauri. Ir obligāti jākustas, jāiet, jāskrien, tikai jāatrod  samērīgums, lai nepārslogotu sevi un neiedzīvotos traumās. Man pašam ar to kādreiz ir grūti tikt kārtībā, bet ar laiku jau nāk prāts,” pasmaida Andris Lanka.

Fizisko aktivitāšu nozīmi atzīst arī “Ziemeļlatvijas” uzrunātie vecāki, kuru bērni skrien “Tepera takās”. Gija un Intars Kalvīši savus dvīņus Emīliju un Eduardu šogad atveduši uz šo skriešanas seriālu pirmo reizi, jo agrāk to nevarēja bērnu vecuma dēļ, proti, sacensībās var startēt, sākot no sešu gadu vecuma. Sešgadīgie dvīņi vienu kilometru garajā meža distancē debitēja ļoti labi. Eduards savā V7 grupā kopvērtējumā izcīnīja 1. vietu, bet Emīlija S7 grupā bija otrā ātrākā.

Gija Kalvīte teic, ka bērni nebija jāpierunā skriet, to viņi paši gribējuši un distancē sacentušies savā starpā. “Agrāk pati ar vīru skrēju “Tepera takās”. Dvīņi vēl bija pavisam maziņi, gulēja ratiņos, tāpēc ar vīru skrējām uz maiņām. Tagad abi skrienam distancē līdzi bērniem,” stāsta Emīlijas un Eduarda mamma.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uz apbalvošanas ceremoniju līdzi savam dēlam Jānim bija ieradies arī Bilskas pagasta uzņēmējs Kaspars Putrālis. V10 grupā Jānis kopvērtējumā izcīnīja 3. vietu, bet nesen skrējienā apkārt Limbažu Lielezeram ieguvis 1. vietu, stāsta Kaspars.

Viņš pats “Tepera takās” vēl nav sācis skriet, bet priecājas, ka bērniem ir daudzpusīgas ārpusstundu aktivitātes un saturīgi pavadīts brīvais laiks. “Visi kaut ko dara: sporto, dejo, iet mākslas vai mūzikas skolā un sevi pilnveido. Mēs bērniem pēcpusdienā piedāvājam maksimāli daudz dažnedažādus pulciņus un aktivitātes,” teic Kaspars Putrālis.

Palīgos nāk uzņēmēji un pašvaldība 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai skrietu “Tepera takās”, ne viens vien skrējējs mēroja ceļu uz Smilteni no citām tuvākām vai tālākām vietām. Palsmanes skolēnus uz šīm sacensībām izvadāja pagasta pārvaldes atvēlētais busiņš, bet brauciena organizēšanu uzņēmās sporta darba organizators Palsmanes pagastā Toms Cers. “Pirmo gadu braucām kolektīvi. Noskatījāmies Variņu pagasta pieredzi,” stāsta Toms Cers.

Palsmanes pamatskolu “Tepera takās” pārstāv arī 8. klases skolniece Annija Sīpola. Savā vecuma grupā S15 viņa kopvērtējumā izcīnīja 3. vietu. Annija trenējas basketbolā un skrien, gan lai uzlabotu fizisko sagatavotību, gan arī sevis dēļ, lai uzlabotu rezultātu. ““Tepera takās” var izkustēties svaigā gaisā. Ir jauka kompānija,” piebilst pusaudze.

Jau tradicionāli liela konkurence ir V-18 jauniešu grupā. Tajā šosezon kopvērtējumā uzvarēja  smiltenietis Vislatvijas vidusskolas 10. klases skolnieks Tomass Veismanis. Tomass trenējas basketbolā, bet “Tepera takās” skrien, lai uzlabotu savu rezultātu piecu kilometru distancē, kā arī veselības un prieka pēc. “Konkurence manā grupā bija diezgan sīva. Lielākais sāncensis bija Jānis Vahers, kurš kopvērtējumā izcīnīja 2. vietu. Viņam distancē ir apmēram vienāds laiks ar mani, bet beigās uzvarēju,” stāsta Tomass.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Balvas godalgoto vietu ieguvējiem un tiem skrējējiem, kuri piedalījās visās kārtās, pasniedza Smiltenes sporta centra vadītājs Guntars Markss (no kreisās) un “Tepera taku” atbalstītājs uzņēmuma “ASE” valdes priekšsēdētājs Andris Lanka. Foto: Sandra Pētersone

Skriešanas seriālu “Tepera takas” rīkoja Smiltenes sporta centrs. Sacensības atbalstīja SEB, veikalu tīkls “top!”, uzņēmumi “ASE”, “Smiltenes ceļinieks”, “Mežvalde AD”, “Mežroze IG”, zemnieku saimniecība “Rožkalni” un Smiltenes novada pašvaldība.

Pēdējās četras kārtas bija arī vienas no aktivitātēm Smiltenes novada pašvaldības un Eiropas Sociālā fonda projektā “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā”.

“Pateicoties uzņēmēju un pašvaldības projekta atbalstam, pirmo gadu skriešanas seriālā “Tepera takas” skrējējiem nebija jāmaksā dalības maksa,” informē Guntars Markss.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kopvērtējuma uzvarētāji grupās:

V7, S7 – Eduards Kalvītis, Marta Šilova
V10, S10 – Meinards Doršs, Una Pērkone
V12, S12  –  Dāvis Bergs, Estere Elisa Drīveniece
V15, S15 – Roberts Kašs, Sanija Kaņipova
V18, S18 – Tomass Veismanis, Sāra Dorše
V35 – Edgars Matuks
S40 – Madara Ciemiņa
V45 – Kaspars Abuls
V55, S55 – Agnis Melderis, Elita Zālīte
V55+, S55+ – Aigars Savickis, Iveta Purmale

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.