Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+2° C, vējš 0.89 m/s, D-DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Recepte: Biezpiena un aveņu smūtijs

Sastāvdaļas:

  • 150 gramu
    biezpiena
  • 200 mililitru
    piena
  • 200 gramu
    aveņu
  • 1 – 2
    tējkarotes medus
  • Vaniļas cukurs

Pagatavošana:

Vienmēr kāda
reize ir pirmā – beidzot arī es, izmantojot blenderi, pagatavoju tagad tik
moderno smūtiju! Tiesa gan, šoreiz tam izvēlējos izejvielas, kas man garšo arī
tāpat, ar zaļajiem smūtijiem gan vēl neriskēju. Secinājums? Šis bija garšīgs un
ir piemērots karstām vasaras dienām, kad neprasās smagus ēdienus, un to varam
baudīt gan kā veselīgu un sātīgu desertu, gan arī ar to iztikt pat brokastīs.

Mīkstu
biezpienu jau sablendēju viendabīgā masā, piejaucu pienu, medu, vaniļas cukuru
un avenes – tās gan šoreiz vēl izmantoju saldētās, taču nu jau tās ir
nopērkamas arī svaigas. Visu kārtīgi saputoju. Ogām bagāto smūtiju ievietoju
ledusskapī, lai kādu pusstundu dzesējas, tad izliku trauciņos, rotājot vēl ar
kādu avenīti, un varēju nogaršot. Gan jau vēl izmēģināšu arī kādu citu recepti.

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.