Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+2° C, vējš 0.89 m/s, DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Recepte: Biezās burkānu vafeles

Sastāvdaļas:

  • 280 g pilngraudu kviešu miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 1 tējkarote kanēļa vai piparkūku garšvielas
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 3 olas
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 100 g sviesta
  • 500 ml piena
  • 215 g smalki rīvēta burkāna

Pagatavošana:

Olas saputo ar cukuru. Sviestu izkausē un atdzesē, pēc tam saputo
kopā ar olu masu. Pievieno pienu un burkānus. Visu samaisa. Atsevišķā traukā
sajauc miltus, garšvielas, kartupeļu cieti un cepamo pulveri. Saputo kopā ar
olu–burkānu masu. Cep sakarsētā vafeļu pannā. Pirms katras vafeles neaizmirstam
pannu ieeļļot! Sarīvētus burkānus var aizstāt arī ar ķirbi.

Ja arī jūs
vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un
ieprieciniet portāla “Ziemeļlatvija” lasītājus!

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.