Otrdiena, 9. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+2° C, vējš 0.89 m/s, DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Recepte: Pikantā biezpiena un redīsu uzkoda

Sastāvdaļas:

  • 300 gramu biezpiena
  • 200 mililitru saldā krējuma
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 5 – 6 redīsi
  • Zaļie lociņi
  • Dilles
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana:

Nomazgā redīsus un zaļumus, apsusina un sīki sagriež. Spiedē
sasmalcina vairākas ķiploka daiviņas – pēc garšas. Želatīnu aplej ar aukstu,
novārītu ūdeni un atstāj uzbriest, pēc tam izkausē.

Bļodā biezpienu samaisa ar saldo krējumu. Pievieno redīsus,
zaļumus, ķiplokus, arī sāli un piparus – pēc gaumes. Biezpiena masai pielej
izkausēto želatīnu un visu rūpīgi samaisa.

Iegūto viendabīgo masu sapilda ar pārtikas plēvi izklātās
veidnēs, lai vēlāk vieglāk izņemt, un ievieto ledusskapī sastingšanai, ja dienā,
tad jāļauj sastingt pāris stundas.

Pasniedzot dekorē ar dārzeņiem un zaļumiem.

Ja arī jūs
vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz portals@ziemellatvija.lv un
ieprieciniet portāla “Ziemeļlatvija” lasītājus!

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.