Sestdiena, 6. decembris
Nikolajs, Niklāvs, Niks, Nikola
weather-icon
+4° C, vējš 0.45 m/s, DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Laša tartars

Recepti iesaka šefpavārs Normunds Baranovskis.  Lai labi garšo!


LAŠA TARTARS

Sastāvdaļas:

Laša fileja (bez ādas un asakām) – 180 g

Šalotes sīpols – 30 g

Sāls un pipari – 4 g katrs

Olīveļļa I Love Eco – 5 g

Grieķu jogurts Valmiera (0%) – 60 g

Avokado – 250 g (tīrsvars)

Laima sula – 6 g

Čili – 2 g 

Paipalu olas – 4 gab (30 g)

Sausmaizītes Finn Crisp – 40 g


Pagatavošana:

Lasi sakapā, pievienojot olīveļļu, sāli, piparus. Sakapā šalotes sīpolus un sajauc kopā ar lasi. Attīra avokado un sagriež mazos kubiņos, pievienojot laima sulu, sāli un čili. Novāra paipalu olas precīzi 2 minūtes un 30 sekundes vārošā ūdenī. Olas atdzesē un nomizo, tad pārgriež uz pusēm. Porcijas kārto, liekot jogurtu, laša tartaru, avokado, paipalu olu pusītes un sausmaizītes.

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.