Trešdiena, 17. decembris
Alvīne
weather-icon
+2° C, vējš 0.89 m/s, D-DR vēja virziens
ZiemelLatvija.lv bloku ikona

Vidzemes kulinārais konkurss jau šomēnes

Vidzemes novadu prasmīgākajiem ēdienu gatavotājiem laiks gatavoties nu jau par tradīciju kļuvušajam konkursam, kuru piedāvā biedrība “Siera klubs” sadarbībā ar “Latvijas Maiznieku biedrību”. Šogad konkursantus gaidīs Valmierā, kur 29. jūlijā svinēs pilsētas svētkus.

Atgādināsim lasītajiem, ka vairākkārt šā konkursa Vidzemes kārtas notikušas arī Smiltenē, kur noskaidrotas gan saldo, gan sāļo toršu prasmīgākie cepēji. Šogad organizatori atkal dalībniekus kopā pulcē visos Latvijas novados. Kurzemnieki tikās maija sākumā Skrundā, Zemgalē pasākums notiks 26. augustā Jelgavā, bet Latgalē  – 5. augustā Rēzeknē. Savukārt vidzemnieki sacentīsies Valmierā. Šajā vasarā dalībniekiem jāpiedāvā konkursa darbs, kas atbilst Latvijas simtgadei veltītajai tēmai “Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”.

“Mūsu galvenais mērķis ir popularizēt Latvijā ražoto piena produktu un maizes ēšanas tradīcijas. Šis pasākums rosina izgatavot jaunas, kā arī uzlabot jau esošās receptes, kuru sastāvā ir siers, biezpiens, saldais vai skābais krējums un citi piena produkti, kā arī Latvijā ceptā maize un ar tiem citi saderīgi produkti,” uzsver konkursa organizatore biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja  Vanda Davidanova.  

Lai arī konkurss jau norisinās vairākus gadus un šķiet, ka ēdienu receptūrā kaut ko jaunu izgudrot vairs nav iespējams, tomēr ik gadu dalībnieki nebeidz pārsteigt ar izdomu un jaunatklājumiem. Šogad īpašs izaicinājums ir mūsdienīgos produktus savīt ar mūsu tautas kultūras mantojumu – ietverot noformējumā senos rakstus un folkloras bagātību. Kurzemnieki jau latiņu ir uzstādījuši gana augstu – teju 20 dalībnieki un ideju bagātība. Vidzemniekiem laiks sasparoties, līdz 22. jūlijam sūtot savu pieteikumu brīvā formā uz e-pastu: sieraklubs@inbox.lv

Atgādināsim, ka dalībnieks ierodas norises vietā ar mājās gatavotu siera, biezpiena un maizes gardumu svētku galdam, kura svars ir vismaz četri kilogrami un tā sastāvā obligāti izmantoti siers vai biezpiens un maize, pārējie produkti – pēc izvēles. Tāpat jābūt izstrādātai un noformētai receptūrai, kas stundu pirms konkursa sākuma ir jāiesniedz žūrijai. Savs konkursa darbs būs arī jāprezentē.

Savukārt organizatori sola uzvarētājiem kārdinošas balvas – pirmo trīs vietu ieguvēji dosies iepazīšanās braucienā uz Briseli un Eiropas Parlamentu. Balvu saņems arī skatītāju simpātija, kā arī katrs no dalībniekiem, kā pateicību par piedalīšanos. 

“Gaidām Valmierā arī “Ziemeļlatvijas” lasītājus, kuriem būs iespēja pēc konkursa oficiālās daļas piedalīties degustācijā un balsot par savu simpātiju,” aicina V. Davidanova.

ZiemelLatvija.lv bloku ikona Komentāri

ZiemelLatvija.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.