Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Uzrunā mākslas un amatniecības izstādei

Mēru muiža. Foto: Evija Ziemiņa

Tautas lietišķās mākslas studija (TLMS) “Smiltene” jau savlaicīgi aicina rokdarbniekus, tautas mākslas meistarus, profesionālus amatniekus, māksliniekus piedalīties mākslas un amatniecības izstādē “Ūdens laika plūdumā”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstāde, ko rīko TLMS “Smiltene”, no 20. augusta līdz 14. oktobrim notiks Smiltenes novada muzejā Mēru muižā. Šī būs ceturtā reize, kad Smiltenes novada muzejs uzņems valsts mēroga mākslas un amatniecības izstādi.

Valsts mēroga mākslas un amatniecības izstāde Mēru muižā ir nozīmīgākais pasākums Smiltenes lietišķās mākslas nozarē, uzsver TLMS “Smiltene” vadītāja, izstādes koncepcijas autore un izstādes kuratore Liene Strazdiņa. “Aicinām neturēt sveci zem pūra un sākt izstādei gatavoties jau tagad. Šī gada tēma ir Latvijas ūdeņi laika plūdumā. Izstādes mērķis ir izstādīt darbus, kas krāsu salikumos un kompozīcijas ritmos ir radīti, iedvesmojoties no Latvijas ūdeņiem, tādā veidā parādot mūsu dabas krāšņumu un atbildot uz jautājumu – kas ir latviskas krāsas un kompozīcija,” informē Liene Strazdiņa.

Izstādes dalībnieks var būt juridiska vai fiziska persona, kura līdz šī gada 20. jūlijam aizpilda pieteikuma anketu elektroniskā veidā. Sīkāku informāciju par izstādes nolikumu var uzzināt, rakstot e-pastu izstade.smiltene@gmail.com vai zvanot uz tālruni 25918222.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Darbu atlasi veiks  TLMS “Smiltene” vadītāja Liene Strazdiņa, Blomes aušanas pulciņa vadītāja Līga Kondratoviča un tautas daiļamata meistare, TLMS “Smiltene” izglītojošā darba speciāliste Daiga Melnace, izvērtējot “Google” veidlapā iesniegtos pieteikumus.

Izstādes darbu vērtēšanas kritēriji būs šādi: tehniskais izpildījums un kvalitāte; oriģinalitāte, stils, sarežģītības pakāpe; darbiem tematiski jāatbilst ekspozīcijas izstādes koncepcijai, un tie nedrīkst būt vecāki par trim gadiem.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.