Pazīstamākie mikrozaļumi ir kressalāti, redīsi, sinepju sēklas un rukola, tiem ir asāka un izteiktāka garša. Savukārt bietēm, zirņiem un saulespuķu sēklām garša ir maigāka un neitrālāka.
Kristaps un Liene Strazdiņi jau trešo sezonu piedāvā interesentiem dažādus mikrozaļumus. Viņi diedzē, kā paši saka, tos pieprasītākos mikrozaļumus – redīsus, zirņus, kolrābi, kāpostus, dažādu šķirņu sinepes un citus. “Tā kā pamatā nodarbojamies ar augļu un dārzeņu audzēšanu un tirdzniecību, tad savā sortimentā ieviesām mikrozaļumus, lai papildinātu piedāvājumu rudens un ziemas sezonā. Pirmie zaļumi mums parādās rudenī un noteikti līdz maijam būs pieejami,” stāsta Kristaps un min, ka viņu produkciju var iegādāties pašapkalpošanās bodītē Grotūzī pie Smiltenes.
Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties Ziemellatvija.lv abonementu:
"Ziemellatvija.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.
Abonē Ziemellatvija.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*
*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā Ziemellatvija.lv kontā.
Reklāma