Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Smiltenes novadā uz diviem pagastiem būs viens pārvaldnieks

FOTO: Līga Orleana

Ceturtdien, 24. oktobrī, notikušajā Smiltenes novada pašvaldības domes sēdē klātesošie deputāti ar balsu vairākumu nolēma uzsākt astoņu Smiltenes novada pagastu pārvalžu reorganizāciju un izveidot četras jaunas pagastu apvienības.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par Gaujienas pagasta pārvaldes un Trapenes pagasta pārvaldes reorganizācijas uzsākšanu un par Gaujienas un Trapenes pagastu apvienības izveidošanu balsoja astoņi deputāti (Ainārs Mežulis, Dainis Aļeksējevs, Elgars Felcis, Gita Mūrniece, Māris Zālītis, Otārs Putrālis, Raivis Vizulis, Toms Markss), pret – pieci deputāti (Andris Abrāmovs, Edgars Avotiņš, Inga Ērgle, Jānis Āboliņš, Mārtiņš Vīgants). Atturējās Astrīda Harju (viņa arī Smiltenes novada domes priekšsēdētāja) un Iluta Apine.

Par Brantu un Launkalnes pagastu apvienības pārvaldes un Drustu pagasta pārvaldes reorganizāciju un Launkalnes apvienības pārvaldes izveidošanu par balsoja astoņi deputāti (Ainārs Mežulis, Dainis Aļeksējevs, Elgars Felcis, Gita Mūrniece, Māris Zālītis, Otārs Putrālis, Raivis Vizulis, Toms Markss), pret – četri (Andris Abrāmovs, Edgars Avotiņš, Inga Ērgle, Jānis Āboliņš). Atturējās Astrīda Harju un Iluta Apine.

Tāds pats balsojums bija par Grundzāles pagasta pārvaldes un Virešu pagasta pārvaldes reorganizācijas uzsākšanu un Grundzāles un Virešu pagastu apvienības pārvaldes izveidošanu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par Palsmanes pagasta pārvaldes un Variņu pagasta pārvaldes reorganizācijas uzsākšanu un Palsmanes un Variņu pagastu apvienības pārvaldes izveidošanu balsoja astoņi deputāti (Ainārs Mežulis, Dainis Aļeksējevs, Elgars Felcis, Gita Mūrniece, Māris Zālītis, Otārs Putrālis, Raivis Vizulis, Toms Markss), pret – pieci deputāti (Andris Abrāmovs, Edgars Avotiņš, Inga Ērgle, Jānis Āboliņš, Mārtiņš Vīgants). Atturējās Astrīda Harju un Iluta Apine.

Smiltenes novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Evija Zurģe jau iepriekš “Ziemeļlatvijai” skaidroja, ka ir plānots apvienot salīdzinoši mazas pagastu pārvaldes iedzīvotāju skaita un apsaimniekojamās infrastruktūras ziņā. Katrai pagastu apvienībai būs tikai viens vadītājs, tas nozīmē, ka viens no divu apvienoto pagastu pārvaldniekiem zaudēs darbu.

Plānots, ka jaunās apvienotās pārvaldes darbu uzsāks 2025. gada 1. janvārī.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Domes sēdē par pagastu pārvalžu reorganizāciju deputāti diskutēja gana ilgi, argumentējot savu viedokli.

Vairāk par deputātu teikto domes sēdē lasiet laikraksta “Ziemeļlatvija” otrdienas, 29. oktobra, numurā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş