Abonē e-avīzi "Ziemeļlatvija"!
Abonēt

Reklāma

Latvijas Televīzijā gaidāma īpaša 70. jubilejas programma

Foto no raidījuma “Veiksme. Intuīcija. Prāts”

Atzīmējot 70. dzimšanas dienu, Latvijas Televīzijā gaidāma īpaša programma – dokumentāli un izzinoši raidījumi, kuros piedalīsies žurnālisti, raidījumu vadītāji un aizkadra personības.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Svētdien, 3. novembrī, plkst. 11.00 LTV1 un REplay.lv būs vērojami raidījumi “Uzmanību, esam gaisā! LTV 70” – par laika posmu no 2014. līdz 2024. gadam. Vienojoši sasniegumi un traģiski pasaules notikumi, ātrums, jaunās tehnoloģijas, izaicinājumi un misijas apziņa – kadra un aizkadra cilvēki dalīsies savās atmiņās un novērojumos, kādi bijuši pēdējie desmit gadi Latvijas Televīzijas komandā. Raidījumu režisore Zita Kaminska teic: “Noskatījāmies neskaitāmas stundas arhīva video, ierakstījām 41 interviju un nofilmējām ļoti daudz aizkadru, kā Latvijas Televīzijā strādā mūsu kolēģi. Būtiskākais secinājums par šiem desmit gadiem – pieaudzis darba temps, toties strādāt ir daudz ērtāk, jo vairs nevajag koferi ar kasetēm, lai dotos komandējumā. Pietiek ar mobilo telefonu un labu internetu. Televīzijas tehnoloģijas ir ļoti attīstījušās, ļaujot filmēšanas laukumos iegūt jaunus skatupunktus un leņķus. Bet būtiskākais, ka vērtības nav mainījušās ne desmit, ne vairāk gados – mums joprojām svarīgākais ir cilvēks – gan kadrā, gan aizkadrā. Mums ir svarīgi visu cilvēku stāsti!”

Pirmdienas, 4. novembra, vakarā plkst. 21.10 erudīcijas spēles Veiksme. Intuīcija. Prāts” ložā būs aicinātas divas ar televīziju cieši saistītas komandas. Aktiera Jāņa Jarāna, kurš savulaik Latvijas Televīzijā vadījis “Jarānšovu”, komandā spēlēs rakstniece un bijusī “Panorāmas” žurnāliste Maija Migla-Streiča, kā arī Daina Markova, kura Latvijas Televīzijā strādājusi kā satura redaktore, raidījumu un projektu vadītāja. Savukārt kultūras žurnāliste Zane Brikmane savā komandā aicinājusi žurnālistu, raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” vadītāju Gunti Bojāru un žurnālistu, raidījuma “Veiksme. Intuīcija. Prāts” vadītāju Uģi Jokstu. Tā kā Uģis Joksts šoreiz pats spēlēs, skatītājus raidījuma vadītāja lomā pārsteigs aktieris Gundars Āboliņš.

Svētku nedēļas noslēgumā – 8. novembrī plkst. 21.05 – raidījumā “Daudz laimes, jubilār!” viesosies žurnāliste Inga Šņore. Viņa žurnālistikā strādā kopš 1997. gada, Latvijas Televīzijā – jau vairāk nekā 20 gadus. Pētnieciski analītiskajā raidījumā “De Facto” Inga Šņore ir gan žurnāliste, gan redaktore un vadītāja. Par Latvijas Televīzijā piedzīvoto, ielūkojoties video arhīva krājumos, ar jubilāri, kā ierasts, sarunāsies Andrejs Volmārs, līdz kura 50 gadu televīzijas stāžam Ingai gan vēl krietns ceļš ejams.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par Latvijas Televīzijas dzimšanas dienu tiek uzskatīts 1954. gada 6. novembris, kad Latvijā notika pirmā izmēģinājuma televīzijas pārraide.

Ieva Rozentāle, Satura komunikācijas vadītāja, VSIA Latvijas Televīzija

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Ziemellatvija.lv komanda.

casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş